Kaunas didina apsaugą nuo COVID-19

Kaunas minimas kaip vienas iš karštųjų koronaviruso taškų. Miesto vadovai ramina, kad papildomų priemonių kovai su pavojingu virusu Kaune imtasi daugiau nei prieš savaitę.

Testuojama daugiau

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras sako, kad vakar paskelbti keturi neaiškūs atvejai mažai ką keičia, nes pagrindinis viruso pliūpsnis siejamas su bendrovėmis "Hegelmann Transporte" ir "Kauno autobusais". Tuomet iškart buvo imtasi papildomų priemonių.

"Matome, kad situacija blogėja ir daugiausia tie skaičiai šoktelėjo dėl atvežtinių atvejų. Pastarosiomis dienomis jau matome, kad vietinis viruso plitimas – padarinys to didelio skaičiaus atvežtinių atvejų. Sunku pasakyti, kaip toliau vystysis situacija, bet papildomų priemonių ėmėmės dar praėjusi savaitę", – apie kovą su koronavirusu aiškino P.Keras.

Kauniečiams taip pat sudarytos didesnės galimybės atlikti COVID-19 testą.

"Mes turime padidintas kvotas gyventojams testuoti – iki 3 tūkst. per savaitę. Kviečiame kauniečius prevenciškai išsitirti, tačiau tokių yra nedaug. Dėmesys yra organizacijoms pagal grupes – medikai, socialiniai darbuotojai – jie nuolat tiriami. Dabar esame padidinę tyrimų apimtis gydymo įstaigose, kuriose nustatyti COVID-19 atvejai. Šių gydymo įstaigų visi darbuotojai bus testuojami. Taip pat periodiškai bus testuojami "Kauno autobusų" darbuotojai. Norime būti tikri, kad virusas neplinta", – dėstė P.Keras.

Paulius Keras. Laimio Steponavičiaus nuotr.

Pagalba nenutrūko

Nuo šiandien įsigalioja Operacijų centro vadovo nurodymai dėl privalomo kaukių dėvėjimo viešosiose uždarose vietose. Kauno gyventojai jau anksčiau buvo raginami dėvėti kaukes, tačiau, anot P.Kero, kol nebuvo privaloma, tik nedidelė visuomenės dalis susirūpino ir paraginta ėmė saugotis ir dėvėti kaukes.

Tikimasi, kad įsigaliojęs privalomas kaukių dėvėjimas sugrąžins gyventojų budrumą. Įstaigos, parduotuvės, kavinės turės pačios užtikrinti, kad būtų laikomasi saugumo priemonių. "Šiuo metu Kaune daug testuojame, gal todėl ir tų atvejų toks padidėjimas", – neatmetė tikimybės P.Keras.

Kaune jau daugiau nei savaitė apribotas bilietų įsigijimas viešajame transporte ir įlipimas per priekines duris. Miestas ir vėl grįžo prie griežto karantino laikotarpiu įprasto ritmo – sustiprino dezinfekavimo darbus autobusuose ir troleibusuose, taip pat viešojo transporto stotelių stoginėse.

Greičiausiai, kai prasidės nauji mokslo metai, spręsime prieš pat rugsėjo 1-ąją.

Dezinfekuojami ir suoleliai parkuose, vaikų žaidimų aikštelių inventorius, treniruokliai, šiukšliadėžės bei kiti mažosios architektūros elementai. Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas užtikrino, kad tebegalioja anksčiau skelbta pagalba neturintiems kur izoliuotis.

"Padėjome izoliuotis ir apgyvendinome transporto bendrovių darbuotojus, gydytojus. Tebegalioja pagalba vykstant tirtis, jei žmogus jaučia simptomus. Jam skiriamas specialus transportas. Šių paslaugų tiekimas nebuvo nutrūkęs, pavienių asmenų visą laiką buvo, o dabar srautas didėja", – priminė P.Keras.

Rugsėjis nežinioje

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas neskubėjo prognozuoti nei naujų mokslo metų pradžios šventės, nei mokymosi būdo. Be geros vasaros palinkėjimų akis į akį pasibaigę praėję mokslo metai gali tapti natūraliu ir kasdieniu nuotoliniu mokymosi būdu.

"Svarstome, tačiau kol kas nenorėčiau sakyti, kaip ir ką. Nežinome, kokia bus situacija, kiek sergančiųjų, kokie bus Operacijų vadovo sprendimai. Greičiausiai, kai prasidės nauji mokslo metai, spręsime prieš pat rugsėjo 1-ąją", – padėtį paaiškino administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Anot P.Kero, rengiamasi viešinti papildomą informaciją ir raginimus gyventojams laikytis rekomenduojamų saugumo priemonių.

"Nuo jų gyventojai pavargsta, todėl jas reikia taikyti tada, kada būtina", – pasikeitusią situaciją minėjo P.Keras.

Dramatizuoti situacijos gal dar nereikia, tačiau ateinančios dvi savaitės, manoma, parodys, kaip gyvensime rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kad zmones saves nesaugo

kad zmones saves nesaugo portretas
kauke dedasi tada kai jau ilipa i autobusa,o turetu buti jau lipdami.dauguma devi kauke netaisiklingai,dengdami tik burna ,o nosis neuzdengta.

Atsiveztinius darbuotojus imones turi testuoti dar

Atsiveztinius darbuotojus imones turi testuoti dar portretas
siems esant namu salyje, o atsivezus uzkrestus, turi apmoketi musu sveikatos sistemos islaidas. Dabar, prisiveze uzbeku su kovidu, nutaiso kiaules akis ir 'o mes cia ne prie ko', atseit.

Oazė

Oazė portretas
Nemačiau, kad visuomeninio maitinimo įstaigose, restoranuose, lauko kavinėse, picerijose ir pan. būtų imtasi papildomų higienos priemonių, staliukai ne tik, kad nenuvalomi, bet ir nedezinfekuojami, apsiribojama tik nešvarių indų nurinkimu po lankytojų apsilankymo. Panašu, kad viešojo maitinimo įmonės saugiausia salelė nuo Covid užkrato, čia ir kaukių nereikia, sėdėk ramiai, gurkšnok alutį, vaišinkis kepta duona ir džiaukis vasara.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių