Kas Kaune ieškos korupcijos?

Į Seimą išrinktas Kęstutis Pūkas paliko laisvą Antikorupcijos komisijos pirmininko vietą. Į šį postą dabar siūloma jį pakeitusi žmona Lina.

Nauja pirmininkė

Frakcijos "Kitokia Lietuva" narė Lina Pūkienė ne tik pakeitė miesto taryboje į Seimą išrinktą savo vyrą. Ją frakcija deleguoja tęsti pradėtus K.Pūko darbus Antikorupcijos komisijoje. Kauno taryba artimiausiame posėdyje svarstys L.Pūkienės kandidatūrą į šios komisijos pirmininko pareigas.

Pati politikė kol kas nenori atskleisti, kaip vykdys korupcijos paieškas.

"Kai būsiu paskirta, tada ir bus galima apie darbus kalbėti. O jų yra, dalis jų surašyta frakcijos "Kitokia Lietuva" rinkimų plane, tačiau kol dar nesu komisijoje, nėra ir ką rašyti. Darbai dirbami, o ne tekstai iš anksto rašomi", – atvirauti nebuvo linkusi Kauno tarybos narė L.Pūkienė.

Korupcijos paieškos

Į Seimą išrinktas K.Pūkas džiaugėsi, kad frakcija pasitiki jo žmona ir kelia kandidatūrą į Antikorupcijos komisijos pirmininko postą. Jis sakė, kad komisija ir toliau turės orientuotis į gyventojų skundus, nes tarybos veiklos ji nenagrinėja.

"Kai aš dirbau, buvo priimta daugiau kaip 0,5 tūkst. žmonių. Buvo ir pateikti prašymai, ir gyvus susitikimus su gyventojais rengiau, sprendžiau viską pagal kompetenciją. Net grįždavo žmonės su mano vizitine kortele ir sakydavo, kad ji stebuklinga, nes penkerius metus vaikščiojo ir negalėjo susitvarkyti, o parodė mano kortelę ir viskas išsisprendė. Tokių buvo labai daug, viskas suregistruota. Manau, kad ir toliau taip darbas turėtų būti vykdomas", – gyrėsi Seimo narys K.Pūkas.

Jis pasiskundė, kad eidamas šios komisijos pirmininko pareigas ne kartą prašė savivaldybės administracijos pateikti reikiamus dokumentus, įrodančius, kur buvo išleisti miesto pinigai, kas vadovauja savivaldybės įmonėms ar kitais klausimais, tačiau atsakymų negaudavo, todėl netiki, kad ir jo žmonai tai pavyks.

"Pagal Vietos savivaldos įstatymą, informacija turi būti pateikiama nedelsiant, o aš ir porą mėnesių laukdavau, kai ko taip ir nesulaukdavau, nes pareikšdavo, kad tai slapta informacija. Dabar viską atneš ant lėkštutės ir viską laiku pateiks. Žinoma, juokauju. Niekas nesikeis, nes valdžia gali daryti ką nori", – rėžė K.Pūkas.

Dabar viską atneš ant lėkštutės ir viską laiku pateiks. Žinoma, juokauju. Niekas nesikeis, nes valdžia gali daryti ką nori.

Vis dėlto kiti komisijos nariai tikino, kad K.Pūkas siekė nagrinėti tai, kas yra ne Antikorupcijos komisijos kompetencijos ribose. Miesto tarybos ir Antikorupcijos komisijos narys Arvydas Garbaravičius sakė, kad K.Pūko žmona greičiausiai taip pat išliks aktyvi, tačiau pati komisija turėtų orientuotis į kitokius klausimus.

"Jis daug domėjosi, daug užklausų darydavo ir taip stipriai apkraudavo administraciją. Buvo aibė kreipimųsi, kas medį nupjovė, kas kur pavėlavo, tai mes priėmėme sprendimą to nenagrinėti, bet K.Pūkas nagrinėjo ir ieškojo korupcinių apraiškų. Reikėtų siūlyti pataisas, nagrinėti veiksmus, o ne tik padėti", – nuomonę išsakė miesto politikas.

Pertvarkos Seime

Į Seimą išrinktas K.Pūkas korupcijos ieško ir čia. Seimo Antikorupcijos komisijoje esantis politikas ketina teikti įstatymo pataisas, pagal kurias išrinkti Seimo ir miesto tarybos nariai privalės atsiskaityti visuomenei.

Taip, anot K.Pūko, bus sumažinta politikų savivalė ir taškomi mokesčių mokėtojų pinigai.

"Siūlysiu, kad būtų galima atšaukti Seimo ar tarybos narį, kuris yra neveiksnus ir nevykdo savo įsipareigojimų. Noriu padaryti taip, kad politikai kartą per metus privalėtų atsiskaityti visuomenei. Ne taip, kaip dabar – bet kaip, bet pateikti tokią ataskaitą, kaip pateikia Prezidentė. Ji rinkta gyventojų ir labai aiškiai pateikia savo darbo ataskaitas, o Seimo ir tarybos nariai to nedaro, visuomenei netarnauja", – įsitikinęs K.Pūkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ta pati mergelė tik kita suknelė,

Ta pati mergelė tik kita suknelė, portretas
Ir kodėl tą nelaimę kauniečiams užkorė nesusipratę rinkėjai, kodėl jie balsuoja, o po to galvoja. Nejaugi tas Pūkas su savo Pūkiene taip greitai išplovė jiems smegenis. Pūkas pats rašo, kad gavęs gyventojų nusiskundimus, kreipiasi į savivaldybės administraciją ir ne visada gauna atsakymus. Aktyvesni gyventojai, patys kreipiasi į administraciją ir gauna atsakymus, bet tie atsakymai nieko verti. Tas pats per tą patį. Niekas nepasikeitė nors meras rinktas tiesiogiai. Tik dar labiau išsidirbinėja ir jam visai nerūpi viešas interesas. Reikalingas atšaukimo mechanizmas arba kauniečių protestai kaip kitose demokratinėse šalyse.

teptep

teptep portretas
ar kas nors skaičiavo kiek pinigų iššvaistoma korupcijos prevencijai? ar kas nors tikrino poveikį korupcijai visokių korupcijos prevencijos pseudo tyrimų atlikimo, visokių programų rengimo, visokių tikimybių nustatinėjimo, visokių mokymų ir visokių informacijų viešinimo? Atsakymas aiškus, kad ne. Absoliučiai didžioji dalis tokių pseudo kovų su korupcija nemažina korupcijos. O informacijų viešinimas pasiekė tokį lygį, kad žinant, jog absoliučiai daugumai visuomenės tai neįdomu, yra prasidėjęs etapas, kad STT siuntinėja tas viešas ir mažai ką dominančias "informacijas", parengtus vadovus, rekomendacijas ir t.t. į biudžetines įstaigas su prašymais susipažinti ir visi pasirašinėja, vieni, kad pavedė susipažinti, kiti, kad susipažino.

Korupcija

Korupcija portretas
Savivaldyèje apie korupcija gali pakonsultuoti ponia Garmiene, ji tikrai zino kaip joti ant balto zirgo i vedejos posta. Labai gera patirti igijo sveikatos biure.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių