Kas apsunkina Prancūzų gatvės remontą?

Pavasarį Šančiuose užvirė gatvių remonto darbai. Vietos gyventojai neslepia, gyvenantys tarsi statybų aikštelėje, tačiau labiausiai juos siutina Prancūzų gatve važiuojantis tranzitinis transportas. Jie siūlo uždrausti eismą.

Probleminė vieta

Į "Kauno dieną" kreipėsi Šančių gyventojas Edvardas G. ir papasakojo, kokias problemas mato šiuo metu tvarkomoje Prancūzų gatvėje. Jo teigimu, kelininkams darbus apsunkina ne tik kartais pliaupiantis lietus, bet ir nuolat zujantys vairuotojai.

Transporto srautai nemažėja ir pačių darbų įkarštyje. Kauniečio nuomone, jei ši gatvė būtų uždaryta, vairuotojai turėtų rinktis aplinkines, o darbininkai galėtų laisvai dirbti.

"Čia vairuotojams labai patogu nukirsti kampą. Jie važiuoja per darbininkų kojas, po technika. Galėtų uždarytų eismą atkarpoje nuo Breslaujos iki Alsėdžių gatvės. Čia leistų važiuoti tik vietiniams gyventojams, o ne keliems tūkstančiams kitų vairuotojų. Yra aplinkinės gatvės, kur laikinai, kol vyksta Prancūzų gatvės darbai, žmonės galėtų sau laisvai važiuoti", – dėstė Edvardas.

Anot Prancūzų gatvės gyventojo, didelis automobilių srautas neleidžia ir kokybiškai darbų atlikti. "Tie automobiliai visą purvą po miestą ratais išvežioja. Be to, dabar kelininkai daro pagrindus, tad transporto srautas žvyrą su moliu sumaišo. Paskui užsikimš drenažas ir vėl naujai paklotą asfaltą kilnos", – nuomonę išsakė šančiškis.

Prašys policijos pagalbos

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis "Kauno dienai" patvirtino, kad Šančiuose yra eismo organizavimo problemų, todėl bus prašoma policijos pareigūnų pagalbos.

"Tokia pati situacija buvo ir Verkių gatvėje. Ten nors ir pastatyti eismą draudžiantys ženklai, vairuotojai vis tiek važiavo ir taip trukdė darbininkams. Todėl pareigūnai budėjo ir reguliavo eismą, įvažiuoti leido tik vietos gyventojams. Prašysime policijos pagalbos ir Prancūzų gatvėje", – sakė specialistas.

Anot A.Pakalniškio, šiemet planuojama Verkių gatvėje pakloti pirmą asfalto sluoksnį, tad purvo Šančiuose turėtų sumažėti. Prancūzų gatvėje dar neaišku, ar bus spėta pakloti pirmąjį kietosios dangos sluoksnį, nes dar iki galo nepasibaigę šilumos trasos keitimo darbai.

Intensyvūs darbai

Kauno miesto savivaldybė skelbė, kad siekiant vairuotojams sudaryti kuo mažiau nepatogumų, Verkių ir Prancūzų gatvių remonto darbai suskirstyti į keletą etapų.

Pirmasis darbų etapas apima Verkių gatvės atkarpą nuo Prancūzų iki Žarėnų gatvių. Lygiagrečiai kelininkai darbuojasi Prancūzų gatvės atkarpoje nuo Švenčionių iki Breslaujos gatvių ir Prancūzų gatvėje nuo Grigiškių iki Ivinskio gatvių (šioje atkarpoje eismas nebus visiškai uždarytas). Vėliau Prancūzų gatvėje nuo Verkių iki Medvėgalio gatvių pradėta kloti nauja šiluminė trasa.

"Darbų metu klojamos požeminės komunikacijos, įrenginėjami kelio pagrindai, tvarkomi požeminių komunikacijų šuliniai. Taip pat sutvarkytos duobės Žarėnų ir Vyšniavos gatvėse, kurios rekonstrukcijos metu tarnauja kaip apylankos", – anksčiau darbus vardijo A.Pakalniškis.

Konkursą laimėjusi įmonė Prancūzų ir Verkių gatvėse įrengs lietaus nuotekų bei apšvietimo sistemas, atnaujins važiuojamąsias kelio dalis, įrengs naujus šaligatvius, kurie bus pritaikyti neįgaliesiems ir dviratininkams. Rekonstrukcijos metu dviejose Prancūzų gatvės sankryžose su Verkių ir Breslaujos gatvėmis bus įrengtos žiedinės sankryžos. Bendra abiejų gatvių rekonstrucijos projekto vertė – 3,6 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: Prancūzų gatvėremontastransportasgatvės remontasskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
JŪS KONSERVATNIKAI BAIKIT LOTI,NES JAU PYKINA.ŠAUNU,KAD MERAS TVARKO KAUNĄ,KIEK DARBŲ ATLIKO PER TĄ TRUMPĄ LAIKĄ,PINIGŲ SURADO,TAI ŠAUNU.KAI PRISIMENU KUPČIŲ SKERSASNUKĮ,TAI ŠIURPAS NUKRATO IR KAIP TAIP SUGEBĖJO IŠGAMA KAUNĄ APDERGTI.O DABAR REIK PAKENTĖTI,KAD 27 METŲ VISĄ MĖŠLĄ IŠMĖŠTU,TŲ VISU merų BUVUSIŲ MĖŠLĄ.PAGARBA MERUI IR AČIŪ.

kaunietis

kaunietis portretas
Žinant šito mero ryškų pomėgį puikuotis prabangiais automobiliais, visiškai nestebina jo susisiekimo ir transporto problemų nesuvokimas. Kupčius juk tik vieną tiltą susprogdino, ir nesugebėjo jo statybos užbaigti, o koks jovalas mieste vyksta jau kelintus metus..? Kaip galima kelintus metus laikyti uždarytas 4 pagrindines rajono gatves, prisidengiant skambiais lozungais?? Mere, jūsų viešieji ryšiai braška.

SKYLĖ TAVO KIEME

SKYLĖ TAVO KIEME portretas
Viešasis transportas išvis balaganas. Stovim, laukiam, vėluoja po 20 minučių, tariamoj Alsėdžių stotelėje susigrūdę 40 žmonių tarp dviejų "sienų" grotų. O neduok die pajudinsi bandydamas nueiti į "sustojimo" teritoriją, o kaip eit? su naujais kuntapliais per molį kulniuoti..išrausę duobes, veliau po kokio mėnesio apkrovė tvorom, pakrapštė kažką, paliko. Keletą savaičių, gal net mėnesių, ne tik keleiviai, bet ir vairuotojai nežinojo kuria gatve važiuoti. Vienas į vieną pusę, kitas į kitą važiuoja. Stovi Stotelėje ir nesulauki autobuso. Medvėgalio gatve per kiemus mašinos kursuoja, duobynas, siauros gatvelės, prasilenkt reikia ir jau į krūmus lendi. Arba tai, arba stovėt kamštyje Verkių gatve link Žemųjų. 0 organizuotumo.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių