Kalėdų Senelis – nuo stogo ir su didžiulėmis dovanomis

Vilijampolės vaikų dienos ir krizių centre antradienį apsilankęs Kalėdų Senelis nustebino ir vaikus, ir suaugusius, mat atsirado lyg iš dangaus.

Maža to, buvo nešimas dovanomis – 17 didžiulių pliušinių meškinų, simbolizuojančių saugumą, jaukumą, šilumą ir ramybę.

Nusliuogė nuo stogo

Visų laukiamu personažu buvo persirengęs patyręs aukštalipys, tad nuo pastato stogo nusileido labai lengvai ir efektingai. 

Pamatę virš lango pakibusį Kalėdų Senelį, akis išplėtė, šypsenų iš nuostabos nebeslėpė ne tik mažesni, bet ir vyresni vaikai, kurie kartais drįsta abejoti Kalėdų Senelio tikrumu.

Visi susirinkusieji buvo geri, visi sustoję nuoširdžiai jam padainavo, tad Kalėdų Senelis pažadėjo dovanų. "Ką dabar daryt? Iš kur jų gauti?" – susirūpino pilvotasis raudonskvernis. Vaikai patarė kviestis elnius, bet pagalba jau buvo pasirūpinta iš anksto – ant stogo laukė elfas ir nuo jo padavinėjo maišus su dovanomis.

Iš jų ištraukę minkštutėlius, švelnutėlius meškinus vaikai juos glaudė prie savęs ir nebepaleido – vaikščiojo juos apsikabinę.

Tai bendra dienraščio „Kauno diena“, VŠĮ "Saugi pradžia" ir Kalėdų Senelių aukštalipių akcija, projekto „Kalėdinės vaikų svajonės“ dalis. „Per šventes vaikai turi patirti nors nedidelį stebuklą. Kartu su partneriais siekiame praskaidrinti bent kelių vaikų kasdienybę”, – sakė “Diena Media News”, leidžiančios dienraštį „Kauno diena“, direktorius Tadas Širvinskas.

Piešia ir registruoja svajones

Projekto „Kalėdinės vaikų svajonės“ skaičiuoja jau aštuntus metus. Jis prasidėjo nuo konsultacijų kompanijos „SDG“ iniciatyvos paprašyti vaikų globos namų auklėtinių sukurti kalėdinius atvirukus ir juos dovanoti įmonės klientams, partneriams. „Kitoje atviruko pusėje vaikai surašė savo kalėdines svajones, kurioms taupė. Projekto idėją parėmę socialiai atsakingi UAB „SDG“ partneriai ir klientai išpildė kai kurias vaikų svajones“, – apie pradžią pasakojo SDG įmonių grupės narės VšĮ „Saugi pradžia“, perėmusios vykdyti  „Kalėdinės vaikų svajonės“ projektą, atstovė Birutė Pėstininkė.

Per šventes vaikai turi patirti nors nedidelį stebuklą. Kartu su partneriais siekiame praskaidrinti bent kelių vaikų kasdienybę.

Projekto metu globos namų ir dienos centrų vaikai piešia, lipdo, klijuoja, tapo ir visaip kitaip kuria kalėdinius atvirukus. Kitoje atviruko pusėje nurodomas autorius.

Tinklapyje saugipradzia.lt sudėtos visų atvirukų kūrėjų svajonės, kurias gali išpildyti kiekvienas norintis. Iš viso šiemet atvirukus gamino ir savo svajones užregistravo 386 vaikai iš 23 įstaigų. 88 svajonės jau rado, kas jas įgyvendins.

Šis projektas skirtas ne tik pildyti lankančių dienos, paramos, socialinių paslaugų centrus, globos namuose gyvenančių vaikų svajones. „Juo padrąsinama siekti savo tikslų, skatinamas savarankiškumas, kūrybiškumas bei suvokimas, jog siekiant svajonių svarbiausia pačiam įdėti pastangų, kad svajonės taptų realybe“, – kalbėjo B.Pėstininkė.

Laipioja stogais ir sienomis

Draugystė su pliušiniais meškinais prekiaujančiu meskinurojus.lt užsimezgė, kai viena „SDG“ darbuotoja Vera Širvinskienė norėjo išpildyti Barstyčių vaikų globos namų auklėtinės Salvitos svajonę – turėti didelį meškiną. Žaislą įmonė padovanojo ir išreiškė norą tapti projekto partnere, o taip pat sulaukta pasiūlymo iš aukštalipių Kalėdų Senelių.

Aukštalipys ir Aukštyje.lt vadovas Marius Klimavičius su bendraminčiu ir dabar jau bendradarbiu Joriu Besaspariu, sezono metu dažantys aukštų pastatų sienas, valo stogus, langus, remontuoja blokinių namų tarpblokines siūles ir pan., šiemet sugalvojo įgyvendinti dar vieną savo svajonę ir taip dar labiau paįvairinti ir taip nepilką savo kasdienybę.

"Pradėjome galvoti, ką ten aukštai veikti žiemą, kai sumažėja kitų užsakymų", – kalbėjo J. Besasparis. M. Klimavičius juokavo, kad naujajai veiklai pradėjo ruoštis gana anksti – visus metus augino barzdą.

Darbas aukštyje su Kalėdų Senelio kostiumu, dirbtiniu pilvu ir maišais dovanų yra didesnis iššūkis nei jie anksčiau buvo pratę. "Per pilvą sunku kažką matyti, kas yra apačioje", – pasakojo J. Besasparis, apčiuopomis bandydamasis užsisegti diržą. Vis tik aplinkinių reakcija, jų šypsenos ir nuostabos pilnos akys, kai pamato besikabarojantį personažą arba net užsukantį pas gerą vaiką į kambarį per langą, atperka visus vaikinų pasitaikančius vargus.   

Kalėdų Senelis aukštalipys gali apsilankyti ir jūsų namuose ar įmonėje, kaip aukštai tai bebūtų. Kalėdų Senelio ir jo pagalbininkų kontaktus rasite  internetiniame puslapyje www.aukstyje.lt.

M. Klimavičius pasakojo planuojantis išbandyti įsikūnyti ir į kitus personažus. Pavyzdžiui, ligoninių langus valyti apsirengęs žmogaus voro kostiumu, tačiau tam kol kas nėra gavęs nei vienos ligoninės sutikimo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karmos taskai

Karmos taskai portretas
Pradekime kiekvienas nuosaves ir dovanokime vaikams dziaugsma.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Linksma,Kalediska,Kaunietiska!!! Saunuoliai

Siaip tai

Siaip tai portretas
Visiem prisidejusiem karmos taskai priklauso. Aisku senelis saltis daugiausia turi ju gauti
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių