Ištuštinęs globos namus, Kaunas dalį pastatų parduos

  • Teksto dydis:

Iš globos namų vaikus į butus perkėlusi Kauno savivaldybė dalį ištuštėjusių pastatų ruošiasi parduoti, kituose planuoja teikti socialines paslaugas.

Kaip BNS sakė Kauno vicemerė Rasa Šnapštienė, pernai uždarytų „Atžalyno“ vaikų namų pastatą nuspręsta parduoti.

„Buvusį vadinamųjų „Atžalyno“ globos namų pastatą adresu Partizanų g. 85, įvertinus visas šiandienines galimybes, nuspręsta siūlyti parduoti aukciono būdu. (...) Pastatas yra gana senos statybos, nepatogaus išplanavimo ir pernelyg didelis. Be to, jo vieta miesto pakraštyje Partizanų gatvėje apriboja galimybes čia koncentruoti tam tikras paslaugas viso miesto mastu, nes tai būtų tiesiog neracionalu“, – atsakyme BNS nurodė vicemerė.

Anksčiau svarstyta čia perkelti specialiąją mokyklą neįgaliesiems. Kol savivaldybė sprendė, ką su pastatu daryti, jis stovėjo nenaudojamas, buvo apniokotas, jame žiemą kilo gaisras.

Pasak Kauno vicemerės, tinkamesnis socialinėms paslaugoms teikti yra Birutės gatvėje Panemunėje esantis Kauno savivaldybės vaikų globos namų pastatas.

„Čia turėtų būti teikiamos socialinės paslaugos krizių ištiktoms moterims ir mamoms su vaikais, o taip pat galėtų veikti senjorų bei vaikų dienos užimtumo centrai ir kitos su tuo susijusių veiklų erdvės“, – nurodė R. Šnapštienė.

Kauno savivaldybė šią savaitę paskelbė, kad uždarė visus jos žinioje buvusius vaikų globos namus. Jų gyventojai persikėlė gyventi į butus.

Nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų neįgaliesiems bei likusiems be tėvų globos vaikams iki 2020 metų planuojama pereiti visoje Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
KTU vadovauja švietimui.

deklaracija

deklaracija portretas
pavadini Tunelio g. globos namus, buv. internatą Laužiko mokykla, meti dideles lėšas į stadiono atstatymą, laikai užrakintus vartus per visą vasarą, o paskui atveri tik saujelei globotinių ir skelbi, kad 'IŠTUŠTINTOS VISOS GLOBOS ĮSTAIGOS"?

nuomonė

nuomonė portretas
Tikra tiesa.Ten dirbantieji, net bijo apie juos kalbėti. Slepia, kad dirba.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių