Apstulbo pamatę, kaip per šventes dirbs „Express Market“: jiems nėra nieko švento!

Artėjant šventiniam laikotarpiui skirtingų prekybos tinklų atstovai koregavo darbo grafikus, kad bent vieną dieną jų darbuotojai galėtų pasidžiaugti buvimu kartu su artimaisiais. Tačiau pastarosios geros žinios aplenkė prekybos tinklo „Express Market“ parduotuves. Jos, nors ir trumpiau, bet dirbs per visas šventines dienas.

Toks sprendimas gerokai įpykdė pirkėjus, užsukančius į Kaune esančias „Express Market“ parduotuves. Oficialiame šio prekybos tinklo interneto puslapyje ryškiomis raidėmis užrašytas parduotuvių darbo laikas per šventes, neslėpė jie, išmušė iš vėžių.

„Atrodo, kad šių parduotuvių atstovams nėra nieko švento! Apie tokią tvarką, tikriausiai vienintelę visoje Lietuvoje, kalbėjomės ir su kai kuriais darbuotojais. Klausėme, ar jie prašė parduotuvių vadovų, kad nors viena diena per šventes būtų laisva. Tačiau išgirdome dar labiau šiurpinantį atsakymą – esą prašysi ar neprašysi, vis tiek niekas nepasikeis, kaip nustato, taip ir bus“, – širdo su portalo redakcija susisiekę „Express Market“ klientai.

Pasak kauniečių, minėto prekybos tinklo darbuotojai dirba vadinamuoju „slenkančiu“ grafiku: keturios dienos darbo, ir keturios dienos – laisvos. Taigi, atsižvelgiant į pirkėjų pasvarstymus, jei darbuotojas pradeda dirbti gruodžio 24 d. – per šv. Kūčias, tai jis dirbs ir per abi šv. Kalėdų dienas, o  ilsėsis tarpušvenčiu.

„Darbuotojai mums užsiminė, kad šiuo metu esą parduotuvėse trūksta kolegų, todėl, nors tokia tvarka sudėlioti grafikai netenkina, jų skundai neturėtų prasmės. Ir tik su apmaudu pridūrė: „Ką padarysi...““, – pasakojo „Express Market“ klientai.

Jų teigimu, parduotuvių darbuotojai užsiminė ir apie tai, kad dirbti per šventes jiems būtų daug geriau, jei darbas ryte prasidėtų anksčiau, o vakare anksčiau baigtųsi. Tačiau, remiantis esamu šventiniu grafiku, ryte šios parduotuvės duris atvers vėliau – nuo 9 val. arba 10 val., ir dirbs iki 22 val. Išskyrus šv. Kūčių dieną.

Prašysi ar neprašysi, vis tiek niekas nepasikeis, kaip nustato, taip ir bus.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su prekybos tinklo „Express Market“ atstovu Daliumi Mockevičiumi, šis patvirtino – parduotuvės, kaip įprasta, dirbs ir šventinėmis dienomis. O jų darbo laikas sutrumpintas nežymiai.

„Suprantame, kad mūsų pirkėjams ir šventinę dieną gali pritrūkti sviesto, duonos, bulvių ar kitų prekių. Dirbame dėl pirkėjų. Nemaža dalis mūsų darbuotojų nori dirbti šventinėmis dienomis, nes už jas daugiau apmokama“, – tikino pašnekovas.

D. Mockevičius teigė, jog parduotuvių darbo grafikai, atsižvelgiant į turimas galimybes, esą sudaromi taip, kad kuo mažiau darbuotojų turėtų dirbti jiems mažiau patogiu grafiku.

Primename, kad per šv. Kūčias „Maxima“, „Lidl“, „Norfa“, „Iki“, „Rimi“ darbuotojai darbą baigs anksčiau. O pirmąją šv. Kalėdų dieną nedirbs nė vienas iš išvardytų prekybos tinklų. Antrąją šv. Kalėdų dieną įprastu grafiku dirbs tik „Norfa“, o „Maxima“, „Lidl“, „Iki“ ir „Rimi“ duris atvers vėliau.

Gruodžio 31-ąją visi iš anksčiau minėtų prekybos tinklų dirbs šiek tiek trumpiau. Tuo tarpu, sausio 1 dieną nedirbs „Lidl“ ir „Norfa“, o „Maxima“  „Iki“ bei „Rimi“ darbus pradės vėliau nei įprastai.

Visą informaciją, kaip per šventes dirbs didieji prekybos tinklai, rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PC

PC portretas
Eiline reklamad pakelti prekyba...naivuoliai protingi zmones perka pries sventes o ne per jas.o ir jai dirba parduotuves kodel administracija nedirba? dirbkim visi,juk visi esa kolektyvas!!!!!

Laima

Laima portretas
Kaip gali būti pakraupę pirkėjai, jei patys ten veržiasi. Jei jum gaila dirbančio kolektyvo, tai neikit nepirkit ir kitais metais nebedirbs. Patys sau prieštaraujat...

...

... portretas
Chm, KEISTAS pasipiktinimas!!! Nes - buvo ĮRODINĖJAMA kad reikia primest didiesiems PC nedarbo nuostolius kad galėtų mažosios parduotuvės atsigaut; kažkas didžiaisiais PC apsistotinenori, mažųjų ėmės... tuoj savojo benkarto šlovinimą mums visiems PRIMES!
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių