Indas Lietuvoje atrado pašaukimą: čia tyliau, ramiau, daugiau galimybių

Antrus metus Lietuvoje gyvenantis indas Kiranas Subbarayadu labai vertina tai, ką randa mūsų šalyje: čia tyliau, ramiau, daugiau galimybių. Kauno technologijos universiteto (KTU) maisto mokslo ir saugos magistrantas jau spėjo sukurti ekologišką grikių gėrimą, kuris greitai bus pasiekiamas vartotojams.

Asmenybę keičiančios patirtys

"Indija turi daug naujausių technologijų, kurios yra labai perspektyvios. Tačiau dėl didelio gyventojų skaičiaus sumažėja galimybių arba žmonės tiesiog nespėja jomis pasinaudoti. Būtent dėl to tikiuosi rasti savo vietą Europoje", – viliasi K.Subbarayadu.

Lietuva, anot vaikino, ne tik patogi gyventi ir siekti karjeros, bet ir labai graži šalis. "Patinka net ir tos kaulus šaldančios žiemos – pripratus su tuo šalčiu tikrai galima susidoroti", – juokiasi KTU magistrantas.

Atvykti į Lietuvą indas nusprendė įsitikinęs, kad KTU Cheminės technologijos fakulteto magistrantūros studijų programa atitinka jo poreikius, o ir studijų kaina, palyginti su kitomis Europos šalimis, mažesnė. "Labai vertinu studijų programos modulių įvairovę – tai suteikia man daugybę skirtingų įžvalgų maisto mokslo srityje", – teigia Kiranas.

Nors didžiąją laiko dalį jis praleidžia atlikdamas mokslinius tyrimus laboratorijose, laisvalaikiu stengiasi mėgautis kiekviena svečioje šalyje praleista minute. "Noriu, kad mokslai, kelionės, maisto gaminimas, pažintys su naujais žmonėmis teiktų man džiaugsmą", – sako vaikinas.

Lietuva man suteikė naujų ir gražių potyrių, gyvenimo draugų. Ir dar daugiau – tapau atkaklesnis, kantresnis susidurdamas su kasdien kylančiais iššūkiais.

Vertindamas kultūrinius indų ir lietuvių skirtumus jis pastebi, kad žmonės Lietuvoje kur kas atviresni, laisvesnio požiūrio, vieni su kitais elgiasi pagarbiai.

"Lietuva man suteikė naujų ir gražių potyrių, gyvenimo draugų. Ir dar daugiau – tapau atkaklesnis, kantresnis susidurdamas su kasdien kylančiais iššūkiais. Būdamas čia išmokau gyventi savarankiškesnį gyvenimą", – atskleidžia Kiranas.

Pakeliui į rinką

Aktyvus studentas jau spėjo įsilieti ir į lietuviškąją darbo rinką: įmonėje "Ekofrisa" dirba naujų maisto produktų vystymo technologu – kuria naujus maisto produktus ir receptus.

Kiranas pasakoja, kad viskas prasidėjo praėjusių metų pavasarį, kai "Technoramoje" pristatė paties sukurtą maisto produktą – ekologišką grikių gėrimą. "Gavau ne tik apdovanojimą, bet ir galimybę dirbti įmonėje, kurios vadovams patiko mano sukurtas produktas", – džiaugiasi vaikinas.

Ekologiškas grikių gėrimas, kaip pristato jo kūrėjas, – skrudintų grikių miltų, ekologiškų anakardžių riešutų ir cukranendrių cukraus mišinys. Jame yra reikiamas kiekis proteino ir mikroelementų, kurie yra žmogaus imuninės sistemos pagrindas.

"Grikių maistinė vertė yra daug didesnė nei daugelio kitų grūdinių augalų. Kadangi tai ekologiškas produktas be glitimo, jis itin naudingas sveikatai", – įsitikinęs K.Subbarayadu.

Idėja sukurti tokį produktą jam kilo prisiminus vaikų mitybą Indijoje. Jo gimtinėje motinos vaikams ruošia naudingus sveikatai patiekalus iš sorų, grūdų ir lęšių. Ekologiškas grikių gėrimas jau paruoštas gamybai ir, pasak jo kūrėjo, rinkoje pasirodys šių metų viduryje.

Europos palikti nežada

K.Subbarayadu patenkintas tiek studijomis, tiek darbu Lietuvoje: dauguma kolegų kalba angliškai. "Kiekvienas pasitinka mane su šypsena veide – labai šiltai ir draugiškai", – sako jis.

Dar viena Kiranui patinkanti aplinkybė – bendri pietūs su kolegomis. "Visi darbuotojai pietauja kartu su įmonės direktoriumi, kartu dalydamiesi idėjomis. Tai labai retai nutinka Indijoje, – tikina vaikinas. – Labiausiai patinka tai, kad su kiekvienu darbuotoju elgiamasi vienoai, nepriklausomai nuo to, kokį dirba darbą."

Nebaugina Kirano ir atsakomybė. "Gyvendamas Lietuvoje pakeičiau savo požiūrį. Supratau, kad viską, ką gyvenimas pateikia, reikia priimti – tiek gera, tiek bloga", – tikina pozityviai nusiteikęs vaikinas.

Baigęs mokslus Kiranas planuoja toliau plėsti savo akiratį, galbūt kitoje Europos šalyje. Toli nuo gimtinės jis ketina gyventi dar bent keletą metų.

"Taip pat turiu planų, susijusių su naujo startuolio kūrimu ekologiško maisto sektoriuje. Jei pasitaikytų gera galimybė, pasilikčiau Lietuvoje", – savo planais dalijasi indas K.Subbarayadu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pries 30 metu butu atskrides ....

pries  30  metu  butu  atskrides .... portretas
nespetu kulnus raityt iki aerouosto bebegdamas , dabar kada vienas gaidynas likes .....tinka ir toki....

Juozas

Juozas portretas
Kam tu babaju reklama A A.

cheee

cheee portretas
ciurkistan ego stolica,tam ishah pojot kak ptica,priezai k nemu v kislach budis zirnyj kak isak...
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių