Gyvenimas šimtametę apdovanojo įvairiomis patirtimis

  • Teksto dydis:

Liepos 8 d. Rokų gyventojai Marijai Aglinskienei sukako 100 metų! Marija ir gimė Kauno rajone, Girininkų kaime, o gyvenimas ją apdovanojo įvairiomis patirtimis, iššūkiais ir džiaugsmais.

Nepaisant sunkių aplinkybių, Marija savo gyvenimą paženklino ne tik šeimos šiluma, bet ir kūrybingumu, parodė ypatingą stiprybę ir ryžtą. Užauginta vienišos mamos, 1953 m. susituokusi su vyru Bronislavu, susilaukė penkių vaikų – trijų sūnų ir dviejų dukrų. Dabar jos šeima yra tikras turtas: 11 anūkų ir 21 proanūkis!

Audėja dirbusi moteris taip pat labai mėgo megzti ir siuvinėti, ypač kryželiu. Jos rankų darbai – tikri meno kūriniai, perteikiantys kruopštumą ir meilę. Ji buvo partizanų ryšininkė, rodanti savo drąsą ir pasiryžimą kovoti už laisvę.

Deja, gyvenimas nepagailėjo ir skaudžių netekčių – Marija palaidojo savo vyrą ir tris sūnus. Tačiau jos stiprybė ir dvasinė tvirtybė leidžia tęsti savo gyvenimo kelionę apsuptai mylimos šeimos ir artimųjų.

Šiuo metu senjorė gyvena pas dukrą, kuri rūpinasi ja su didžiule meile. Nors pastarųjų dešimtmečių prisiminimai galbūt ir nublankę, tačiau ankstesni laikai ir jų prisiminimai vis dar gyvi ir ryškūs. Energijos ir gyvastingumo namams suteikia aplink dūkstantys mažieji proanūkiai. „Gyvenimas nebuvo lengvas, tačiau šiandien galiu pasakyti, kad esu laiminga“, – sakė ilgaamžė.

Šimtmečio jubiliejaus proga M. Aglinskienę sveikino Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė ir Rokų seniūnė Danguolė Toleikienė.

„Jūsų gyvenimo istorija įkvepia mus visus, o stiprybė ir meilė šeimai yra nuostabus pavyzdys daugeliui. Linkiu sveikatos, džiaugsmo ir dvasios ramybės šio ypatingo gimtadienio proga!“ – sakė Š. Šukevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių