Delsiantys liberalai gali likti be posto?

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas dirbs iki vasario. Kas jį pakeis, miesto liberalai neatskleidžia. Savivaldybės kuluaruose kalbama, kad vienas jų kandidatas Kauno valdžiai jau neįtiko.

R.Mikaitis nekomentuoja

"Kauno diena" rašė, kad prieš keletą savaičių S.Šliažas nutarė trauktis iš posto. Liko jau nedaug laiko, kai tai įvyks, tačiau Kauno liberalai vengia kalbėti, kas jį galėtų pakeisti. Neoficialiais duomenimis, pirmadienį liberalai buvo surengę posėdį, kurio metu buvo pasiūlyta, kad S.Šliažą pakeistų Kauno miesto tarybos narys Rimantas Mikaitis, tačiau miesto vadovai esą atmetė šią kandidatūrą.

Išgirdęs dienraščio klausimą, R.Mikaitis nuo komentarų susilaikė, pasiūlydamas kreiptis į Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininką Simoną Kairį.

Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio patarėjas Tomas Grigalevičius tikino, kad miesto vadovas į administracijos direktoriaus pavaduotojo kandidatūros klausimus nesikiša.

"Tai Gintaro Petrausko (administracijos direktoriaus – red. past.) pasirinkimas. Mano žiniomis, Visvaldas to nėra sprendęs ar nagrinėjęs, nes čia ne jo sritis ir jis nesikiša. Čia ne politika, o administraciniai reikalai", – sakė patarėjas.

Vicemeras slapukauja

Paklaustas apie R.Mikaičio kandidatūrą, Kauno liberalų lyderis, vicemeras S.Kairys tikino, kad oficialaus teikimo dar nebuvo, esą liberalai tiesiog pasitarė, ką galėtų siūlyti.

"Kol kas tai yra tik narių nuomonė, siūlymai ar nuogirdos. Natūralu, kad mes kalbamės ir dalijamės nuomonėmis, bet kol kas negalime visko suvesti į vieną asmenį. Skyriaus taryba dar nebuvo susirinkusi. Tai planuojame padaryti šio mėnesio pabaigoje arba vasario pradžioje", – aiškino vicemeras.

Jis nenorėjo vardyti galimų kandidatų skaičiaus ir pavardžių. Vis dėlto paklaustas apie R.Mikaičio kandidatūrą, S.Kairys pripažino, kad jis tikrai galėtų užimti atsistatydinti nusprendusio S.Šliažo vietą, nes turi nemažai patirties ir kompetencijos

"Su miesto vadovais buvo kalbėta, kad tai turėtų būti žmogus, kuris suvoktų šią poziciją, būtų užsirekomendavęs, pasiryžęs nelengvam darbui, dideliems iššūkiams, nes kai kurie sprendimai nėra populiarūs, bet reikalingi visuomenei. Tai svarbiausi dalykai, kad ir įsijungtų į jau susiformavusią komandą", – sakė S.Kairys.

Kalbasi ir su nepartiniais

Kauno savivaldybės administracijos direktorius G.Petrauskas patvirtino, kad dėl pavaduotojo kandidatūros kalbėjosi su keliais žmonėmis, tačiau konkrečių pasiūlymų dar nesulaukė. Pagal susitarimus pirmenybę siūlyti kandidatą turi liberalai. G.Petrauskas neslėpė, kad diskutavo ir su šia partija nesusijusiais asmenimis.

"Šiandien konkretaus kandidato dar neturiu. Yra nerašytas susitarimas, kad pirma korta čia atitenka liberalams, tad laukiame siūlymų ir kalbėsimės. Pats esu šnekėjęs su keliais asmenimis, kurie, mano nuomone, galėtų būti pavaduotojais. Tarp jų yra ir nepartinių žmonių, bet konkretumo tikrai nėra", – "Kauno dienai" sakė G.Petrauskas.

Anot jo, būtų gerai iki vasario 7 d. surasti naują pavaduotoją, tačiau darbas nesustos, net jei to ir nespės padaryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas ima

Juokas ima portretas
Andriukas turbūt loja, bet gerų pokyčių karavanas toliau eina... Gal prisirakint???

gretai

gretai portretas
pritariame,kad meras renkasi personas non gratas,viena savo draugeli be konkurso i DAINAVOS IR SIlainiu poliklinkas vadovu-igrudo,nes draugelis buvo bedarbis is Alitos ismestas.-tai reikejo ji gelbeti. MERO ataskaitos viesai nespausdinamos,tik pastovi reklama laikrasciuose, gerai kad Vilniuje yra itakingu zmoniu kurie nera lojalus merui-ir ivertins jo darba. viskam laikas

Greta

Greta portretas
Jei žiniasklaida skirtų dėmesio Kaunui kiek lietuvai tai paaiškėtų, kad Kaune vien "Gretos" istorijos. Meras pastoviai šneka niekus, kad jis kažką naujo padarė, nėra kam to patikrinti. Mero patarėjas Tomas ypatingai familiarus kaip kalba apie merą yra vienas iš tų niekų pagrindinių komunikatorių. Kas gali patikėti, kad ne meras renkasi personas, o adm direktorius. Kauno valdžia kuria Naisių vasarą Kaune. Apgailėtina. Net ir auto mokesčiai nuslėpti kaip ir Gretos istorijoje. Atrodo, kad jie vadovaujasi ta pačia PR strategija, tik Kaune ramu kol kas, vietiniai žurnalistai tyli, nacionaliniu mastu žiniasklaidai Kauno ir mero veiklos analizė taip pat yra tabu. Kažkada tai grius.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių