Darželio laukia permainos

  • Teksto dydis:

Jonučių vaikų darželyje  planuojama atidaryti dvi naujas grupes. Jos bus įkurtos vienoje iš buvusio Garliavos kultūros centro salių. Darželio ir kultūros centro patalpos yra viename pastate.

"Mūsų tikslas – šį pastatą padaryti šiuolaikišku paslaugų centru", – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Prie permainoms pribrendusio objekto meras apsilankė kartu su grupe specialistų, statybininkais ir Garliavos seniūne Nijole Tarvydiene.

Mero nuomone, kultūros ir vaikų darželio veikla dera ir atitiktų bendruomenės poreikius. Be to, iš esmės būtų išspręsta ikimokyklinio ugdymo problema seniūnijoje.

Darželio direktorė Rilija Makovskienė informavo, kad įstaigoje ugdomi 34 vaikai, 38 prašymai priimti į darželį šiemet nebuvo patenkinti.

Buvęs kultūros centras tik iš dalies panaudojamas. Kultūriniu gyvenimu Garliavoje besirūpinanti Živilė Girdauskaitė sakė, kad jame repetuoja trys suaugusiųjų ir vienas vaikų kolektyvas, dar kelios šokių grupės nuomojasi patalpas kelis kartus per savaitę.Ji pritaria, kad išplėsti vaikų darželį ir jam perduoti vieną iš salių būtų puikus sprendimas.

Artimiausiu metu bus pradėta ruošti techninė dokumentacija. Planuojama pastatą rekonstruoti, perplanuoti vidaus erdves, apšiltinti ir pakeisti stogo dangą. Darbus planuojama atlikti per 2015–2016 m.

Prie Garliavos Adomo Mitkaus vidurinės mokyklos įkurtame vaikų darželyje suformuotos keturios naujos grupės. Pertvarkytame Jonučių darželyje galėtų įsikurti dar dvi papildomos grupės.

Iš viso savivaldybei pavyko nuo rudens rajone įsteigti dešimt naujų priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo grupių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių