Iš Kauno išplaukęs milžiniškas ąžuolas Nidoje virs skulptūromis

Šiandien iš Kauno Nemunu išplaukė apie 25 tonas sveriantis ąžuolas. Rytoj vakare jis turėtų pasiekti Nidą. Ten, portalo kaunodiena.lt žiniomis, medžio laukia skultorių simpoziumo dalyviai. Iš ąžuolo bus drožiamos medžio skulptūros.

Ąžuolas gabenamas supjaustytas į dalis. Didžiausioji sveria apie 15 tonų, yra apie 10 metrų ilgio ir 3 metrų skersmens. Apjuosti jį pavyktų tik didesne nei 5,5 metrų virve. Kitos dešimt dalių sveria maždaug po toną.

Netradicinis krovinys išplukdytas barža B-04, kurią tempė motorlaivis-vilkikas „Vitingas“. Jiems iš Kauno iki Nidos iš viso teks įveikti 240 km. Koks vidutiniškas greitis? Apie 10 km/val., tad nedarant pertraukų tektų plaukti apie 20 val.

„Gabenti tokį didžiagabaritį krovinį patogiausia yra vandeniu. Toks transportas išsiskiria ir ekologiškumu“, – sakė Vidaus vandens kelių direkcijos generalinis Gintautas Labanauskas.

Anot jo, iki Nidos plukdyti krovinius tenka retai. Tačiau, pavyzdžiui, iš Klaipėdos yra tekę parplukdyti didžiulę turbiną. Dėl jos gabaritų ją vežti sausumos transportu būtų buvę itin sudėtinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ažuolo

Ažuolo portretas
Nuotraukose matomi skirtingi ąžuolai: Didelis jau nudžiūvęs, o mažesni kitų (nupjautų žalių) ažuolų kamieno dalys. Ažuolų yranti (jau mirusių) ar linkusi greitai pūti paprastai būna tik balana (5-15 cm storio iš išorės) ar ir kelmo dalies šerdis. O kita būna branduolys ir labai tinkama darbams bei atspari atmosferos poveikiams. Čia dar ar ir kelmo drevė - manau bus sukurta gerų darbų

Taigi

Taigi portretas
Puvėkas ir yra puvėkas, bet ponas Labanauskas ir čia sugeba pasireklamuoti.Jeigu nėra laivybos, kaip jis pats pripažįsta, tai nors medžio strampą nuplukdo.

to arvis

to arvis portretas
Čia visai ne puvėkas, o jau gatavas meno kūrinys.Puiku, ksd dar yra žmonių ir tokį ąžuolą nepalik supūti miškee
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių