Ar ką nors girdėjote apie savo seniūnaitį?

Pavasariop sueis dveji metai, kai Kaune dirba seniūnaičiai. 2012-aisiais vasario mėnesį kauniečiai išrinko 60 seniūnaičių, dirbančių visuomeniniais pagrindais.

Vasario mėnesį kauniečiai turėtų rinkti seniūnaičius. Ar ką nors girdėjote apie savo seniūnaitį? 

Pavasariop sueis dveji metai, kai Kaune dirba seniūnaičiai. 2012-aisiais vasario mėnesį kauniečiai išrinko 60 seniūnaičių, dirbančių visuomeniniais pagrindais.

Pasak seniūnų sueigos pirmininko ir Petrašiūnų seniūno Algimanto Vilkevičiaus, seniūnaičiais tapo aktyvūs bendruomenių pirmininkai arba nariai, žmonių pasitikėjimą pelnę kauniečiai.

„Tai visuomeninės neapmokamos pareigos. Tokiais atvejais būna, kad entuziazmas greitai išblėsta, tačiau šiuo atveju tikrovė pranoko mūsų lūkesčius. Galiu tik patvirtinti, kad seniūnaičiai reikalingi“, – sakė A.Vilkevičius.

Savivaldybės tarybos Liberalų frakcija išreiškė viešą susirūpinimą, kad artėjant naujiems seniūnaičių rinkimams kauniečiai nieko apie juos nežino.

„Visuomenė nieko nežino apie artėjančius seniūnaičių rinkimus, kyla grėsmė, jog nebus sudarytos tinkamos sąlygos kandidatams į seniūnaičius pasiruošti artėjantiems rinkimams. LR liberalų sąjūdžio frakcijai susidaro toks įspūdis, jog Kaune norima nuslėpti seniūnaičių rinkimus, siekiant, kad neatsirastų valdžiai nepatogių asmenų“, – teigiama liberalų išplatintame pranešime.

A.Vilkevičius garantavo, kad seniūnaičių rinkimai bus organizuojami laikantis Vietos savivaldos įstatymo reikalavimų. Jis atkreipė dėmesį, kad pagal naują Vietos savivaldos įstatymo redakciją seniūnaičiams suteikta daugiau galių, o savivaldybės tarybos sprendimu visuomeniniais pagrindais dirbantiems seniūnaičiams gali būti kompensuojamos tiesiogiai su jų darbu susijusios išlaidos.

Liberalai taip pat siūlo tapti pirmąja savivaldybe Lietuvoje, kurioje seniūnaičiai būtų renkami internete. „Siūlome numatyti papildomą galimybę balsuoti už seniūnaičius ir internete (vienas IP adresas – vienas balsas)“, – sako Liberalų frakcijos seniūnas Simonas Kairys. Ar šis siūlymas bus išgirstas, kol kas neaišku.

Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme numatyta, kad seniūnaitis yra renkamas dvejiems metams ir dirba visuomeniniais pagrindais. Kandidatas savo gyvenamąją vietą turi būti deklaravęs toje seniūnaitijoje, kurioje kandidatuoja.

Kandidatus į seniūnaičius gali deleguoti seniūnatijų gyventojai, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, seniūnaitijoje veikiančių įstaigų ir organizacijų kolektyvai, taip pat – gyvenamųjų namų bendrijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventojas

gyventojas portretas
įdomu kaip jau tuos seniūnaičius išrinks... čia kažkoks GRYBAS...Seniūnai ir taip nieko neveikia - nosį krapšto...tai kam tie seniūnaičiai...

taip taip

taip taip portretas
Tikrai reikalingi seniūnaičiai, nes jie arčiausiai gyventojų. Seniūnas tikrai visų nežino iš karto ir žiūri kaip i naujus vartus i kiekvieną atėjusį.Kas jei ne seniūnaičiai žinos kas gauna pašalpas ir invalidumus už pinigus.

sima

sima portretas
O gal kas girdėjo apie Eigulių seniūną (apart to, kad nuolat geria)
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių