Apspardytas dienraščio redaktorius ir susitarimas su Maskva: kas vyksta Serbijoje?

  • Teksto dydis:

Prie redakcijos būstinės užpultas dienraščio redaktorius Dragas Vučičevič, o šalies prezidentas Aleksandr Vučič priverstas teisintis serbams, pasakojama LNK reportaže.

Įpykusios serbų moterys net apspardė Serbijos dienraščio „Informer“ redaktorių D. Vučičevič. Jis užpultas prie redakcijos būstinės ir vos spėjo pabėgti nuo įniršusių moterų. Kai prie pastato pradėjo rinktis dar daugiau moterų, iškviesta policija.

„Informer“ vadovas D. Vučičevič kaltinamas elementariu žurnalistikos normų pažeidimu. Būtent šis leidinys internete išplatino išsamų interviu su serijiniu prievartautoju Igor Miloševič. Už savo nusikaltimus I. Miloševič praleido penkiolika metų kalėjime ir tik neseniai išėjo į laisvę.

Interviu Serbijos „Informer“ I. Miloševič daug papasakojo apie smurto prieš moteris motyvus, net būdus.

Moterų teisių gynėjos Serbijos sostinėje Belgrade pasipiktino dėl tokio skandalingo bulvarinio interviu ir įžvelgė atviro smurto prieš moteris skatinimą.

„Informer“ redaktorius teisinosi, kad visai neturėjo tokio tikslo.

Šalį drebina neramumai

Serbija praktiškai vienintelė vakarų Balkanų šalis, vis dar atvirai simpatizuojanti Rusijai. Tačiau dabar šalyje kyla neramumai dėl karo Ukrainoje.

Šalies valdžią ir ją remiančią žiniasklaidą pradėjo spausti ne tik serbai, bet ir Serbijoje atsidūrę rusai, kurie pabėgo nuo masinės mobilizacijos Rusijoje. Spaudimas jaučiamas ir iš šalyje gyvenančių ukrainiečių.

Negana to, Serbijos populistas prezidentas A. Vučič priverstas teisintis, kodėl Belgradas pasirašė susitarimą su Maskva dėl užsienio politikos derinimo.

Serbija taip pat nori stoti į Europos Sąjungą, tačiau dėl nacionalinių ambicijų nenori, kad atsiskyrusi musulmoniška Kosovo provincija patektų į Europos Tarybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių