A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija stringa?

Savivaldybės komunalininkai sugalvojo keisti A.Juozapavičiaus prospekto Žemuosiuose Šančiuose rekonstrukcijos projektą. Sumanymas kainuotų apie 1 mln. litų.

Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Valius Knokneris prašo skelbti naują konkursą ir rengti naują rekonstrukcijos techninį projektą. Savo pasiūlymą jis pristatė miesto tarybos kolegijai.

„Projekte numatyta, kad prospektas bus 12 metrų pločio, o turėtų būti 14 metrų pločio“, - pagrindinę priežastį įvardijo Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas. Anot jo, naujai rengiamą projektą reikės derinti su troleibusų linija, gatvės apšvietimo ir šviesoforų įrengimo planais. Jis negalėjo paaiškinti, kodėl tai nepadaryta rengiant rekonstrukcijos techninį projektą prieš kelis metus.

Nors V.Knokneris prisipažino nežinąs, kiek tiksliai kainuos naujo projekto rengimas, tam prašoma 1 mln. litų.

2003 m. A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos techninį projektą parengė konkursą laimėjusi įmonė „Patvanka“. Už projektą, kuris gali atgulti stalčiuje, sumokėta 300 tūkst. litų.

Toks komunalininkų pasiūlymas sulaukė miesto politikų kritikos. „Atsibudau ryte ir sugalvojau, kad neužteks 12 metrų, ir dar milijono prašau. Tai, ką siūlote, atrodo kaip iš lemputės. Čia jus mėnulis paveikė ar dar kas nors?“ - pratrūko meras Andrius Kupčinskas.

Plačiau apie tai skaitykite ketvirtadienio „Kauno dienoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių