„Teatras P“ pristato šventę vaikams ir tėvams

Aktorių Balio Ivanausko ir Artūro Dubakos sukurtas ,,Teatras P“ žiūrovus kvies patirti poetinį vyksmą vaikams. Kovo 23 d. Kauno kameriniame teatre įvyks premjera ,,Vakaras V“.

„Vakaras V“ mums yra šventė,  kad ir kaip tai banaliai gali skambėti. Juk banalume būna ir daug tiesos“, – sakė aktorius B. Ivanauskas.

Nors spektaklis kurtas vaikams, tačiau aktorius A. Dubaka tikina, jog jų pasirodymas sudomins ne tik mažuosius žiūrovus. „Spektaklis nėra infantilus ar negilus. Į vaikus žiūrime kaip į dar reiklesnius žiūrovus nei suaugusiuosius. „Vakare V“ pilna gilių prasmių, paslėptų po vaikiškais tekstais“, – pasakojo aktorius.

Oficiali spektaklio premjera įvyks Kaune, tačiau šį spektaklį aktoriai jau yra išbandę su keliomis Lietuvos mokyklomis ir bibliotekomis, todėl tikina pasirodymą nugludinę.

„Tai bus mūsų sukurtas poetinis vyksmas, kuriame muzika, poezija ir vaidyba persipindami sudarys vientisą audinį, kuris bus ne tik labai žaidybiškas ir linksmas, tačiau kartu palies ir rimtesnes – vienatvės ir liūdesio temasׅ“, – pasirodymą pristatė B. Ivanauskas.

Organizatorių nuotr. 

Spektaklio žiūrovai išgirs Mariaus Marcinkevičiaus ir Sigito Gedos kūrybą, kurią dainuojami ir vaidindami papasakos „Teatro P“ aktoriai.  Prie jų galės prisijungti ir tie žiūrovai, kurie norės tapti ne tik istorijų klausytojais, bet ir dalyviais.

Paklausti, kuo šis spektaklis bus išskirtinis, aktoriai atsako nedvejodami. „Spektaklyje daug kontakto  su žiūrovais – tiek vaikais, tiek ir tėvais. Tai aktyvus buvimas, nuolat stebint kaip vienas ar kitas žiūrovas jaučiasi. Nebus taip, jog kievienas atėjęs žiūrovas būtinai turės kažką daryti. Jei tik norės – galės ramiai sau sėdėti ir mėgautis garsu ir reginiu arba, priešingai, galės šėlti“, – sakė B. Ivanauskas.

„Turbūt tai yra vienintelis pasirodymas Lietuvoje, o galbūt ir pasaulyje, kurio metu yra rimtais metodais ir išbandytais testais patikrinama ar publikoje nėra krokodilų“, – intrigavo A. Dubaka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių