Tarptautinėje parodoje pristatyti turizmo smaragdai

  • Teksto dydis:

Sausio 27–29 d. Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro komanda dalyvavo tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje ADVENTUR 2023 Vilniuje.

Parodos lankytojams buvo pristatytas Smaragdo kelio maršrutas ir Kauno rajono kurortinė teritorija. Svarbiausi jos akcentai: Senoji Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia, laivo „Zapyškis“ paslaugos, kultūros laivas „Nemuno7“, mažąja Lietuvos kultūros sostine šiemet tituluota Kulautuva, naujos edukacijos Kačerginėje, Antano Sutkaus lauko galerija, gastronominės naujienos: picerija „Kumeliuko sapnas“, kavinė „Piliakalnio kiemelis“ ir restoranas „Scena“.

Kultūrinio turizmo mėgėjai buvo kviečiami atvykti į ponios Adelės iš laikinosios sostinės vedamas teatralizuotas ekskursijas Kačerginėje ir gamtininko Tado Ivanausko Obelynės sodyboje. Mažieji galėjo išbandyti edukacinius žaidimus infoterminale.

Kauno rajono muziejaus atstovai pristatė edukacijas vaikams ir Leono Striogos skulptūrų galeriją, maisto gurmanus kvietė atvykti į turizmo sezono metu Obelynėje veikiantį kluono restoraną „Skanių akimirkų namai“. Smalsiausi svečiai galėjo susipažinti ir nusifotografuoti su prof. Tado Ivanausko augintiniu meškėnu Kukuliu.

Raudondvario dvarą pristatė gidai Ugnė Balsytė ir Andrius Marcinkevičius, kurie lankytojams papasakojo apie vykdomas ekskursijas: „Teatralizuota ekskursija su Renesanso dama“, „Raudondvario pilies pasivaidenimai“, „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilės legendos atspindžiai Raudondvario dvare“ ir kitas. Į parodą gidai atsivežė Raudondvario dvaro naujieną – interaktyvius akinius, kuriuos užsidėjus galima pasivaikščioti po dvarą ir sužinoti pikantiškų istorijų iš šeimininkų gyvenimo.

Aktyvaus laisvalaikio entuziastai buvo kviečiami atvykti į Kauno rajoną ir išmėginti dviračių takus ir leistis į pėsčiųjų žygius, kuriuos parodoje pristatė žygių vadovai Paulius Vilkevičius ir Monika Kiaušaitė. Šiemet žygių sezoną planuojama pradėti balandžio mėnesį Kamšos botaniniame-zoologiniame draustinyje, o užbaigti tradicija tapusiu gervių palydėjimo žygiu Ežerėlio pelkėse.

Kauno rajonas pretendavo tapti Sėkmingiausia 2022 m. turizmo traukos vietove. „Džiaugiamės tokiu profesionalios komisijos įvertinimu. Nors nominantais netapome, bet tikrai buvome pastebėti“, – teigė centro direktorė Emilė Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Smaragdais žibėjęs Kauno rajono stendas sulaukė daugybės pagyrų ir įvertinimo ne tik iš pavienių lankytojų, bet ir turizmo profesionalų. Vieni iš jų – Latvijos kelionių organizatorių delegacija, kuriai buvo pristatyti svarbiausi lankytini Kauno rajono turizmo objektai ir paslaugos, vietos gamintojų produkcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių