Sidabrinė Viltės fleita grojo padėkos melodiją

  • Teksto dydis:

Raudondvario pilies Baltoji salė lapkričio 14-osios vakarą prisipildė muzikos ir šviesiausių emocijų – čia vyko Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo rėmėjams, bičiuliams, savanoriams skirtas Padėkos vakaras-koncertas.

Šešiolika metų veikiantis fondas globoja jaunuosius Kauno rajono talentus – gabius menui ir sportui vaikus, teikia labdarą ir pagalbą našlaičiams arba tiems, kurie liko be tėvų globos ar neteko vieno iš tėvų, taip pat gausioms ir mažai apsirūpinusioms šeimoms. Fondas savo lėšomis jau išleido 15 knygų vaikams, dovanojo jas bibliotekoms ir Kauno rajono pirmokams.

Keliems šimtams vaikų ir jaunuolių suteiktos stipendijos, kad jie galėtų atskleisti savo talentus tarptautiniuose meno festivaliuose, konkursuose, sporto varžybose, kūrybinėse stovyklose.

Vienas iš fondo uždavinių – gabiems muzikai jauniesiems talentams padėti įsigyti kokybiškų koncertinių instrumentų. Toks instrumentas, padedantis ugdyti meistriškumą ir tobulėti, gabiam jaunuoliui gali tapti tramplinu į muzikos aukštumas. Tai – finansiškai brangi dovana, ją fondas gali įsigyti tik padedant dosnioms rėmėjų širdims.

Kulminacija: labdaros ir paramos fondo direktorė A. Makūnienė džiaugėsi kartu su rėmėjais išpildžiusi V. Bagdžiūtės svajonę. / E. Mališausko nuotr.

Profesionali sidabrinė fleita buvo itin talentingos merginos Viltės Bagdžiūtės svajonė. Jaunoji muzikė mokosi Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje, yra Lietuvos ir tarptautinių konkursų, festivalių, olimpiadų dalyvė ir prizininkė. Viltė turi didelį tikslą – siekti klasikinės muzikos atlikėjos karjeros. Tam būtinas aukščiausio lygio instrumentas, toks, kokį atlikėjai, sutelkęs rėmėjų pajėgas, nupirko Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas.

Iš Vokietijos atkeliavusi „Muramatsu DS“ modelio profesionali fleita, kurią išrinkti padėjo Viltės mokytoja Beata Preisaitė-Šidiškienė, kainavo net 9 600 eurų. Kukliam vienuoliktokės šeimos biudžetui tai buvo per didelė suma. Pagalbos ranką ištiesė fondas ir jo rėmėjai, suprantantys, kokios svarbios jaunam žmogui yra gerumo, palaikymo, bendrystės pamokos.

„Muramatsu DS“ modelio profesionali fleita kainavo net 9 600 eurų.

„Kai esi išgirstas, norisi stengtis visiems atsidėkoti“, – sakė talentingoji Viltė. Kreipdamasi į Padėkos vakaro publiką ji prisipažino vaikystėje svajojusi kada nors groti tikruose rūmuose, pilyje, dvare. Jaunosios muzikės svajonė išsipildė. Padėkos vakarą Raudondvario pilies Baltojoje salėje sušildė ir pakylėjo šio fondo dovanotos sidabrinės Viltės fleitos garsai.

Prie Viltės Bagdžiūtės padėkos koncerto prisijungė draugai iš Juozo Gruodžio konservatorijos: Meda Motiejūnaitė (fortepijonas), Gabija Laimutytė (kanklės), Varvara Yagodnitskaya (obojus), Gabrielė Šiaučiulytė (valtorna), Gotautė Kanytė (fagotas), Juozas Čijunskis (klarnetas), Jokūbas Velžys (altas), Mantas Leonardo Lizzi (akordeonas).

E. Mališausko nuotr.

Jaudinančio Viltės ir jos bendramokslių koncerto klausėsi fondo rėmėjai, savanoriai, bičiuliai, V. Bagdžiūtės tėvai, Kauno rajono savivaldybės komanda, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos pedagogai.

„Ateitis priklauso tiems, kurie tiki savo svajonių grožiu“, – Frankliną Rooseveltą pacitavo Padėkos vakaro organizatorė, labdaros ir paramos fondo direktorė Aurelija Makūnienė. „Viltės svajonė groti profesionalia fleita išsipildė visų jūsų pastangomis. Jūsų dėka mūsų fondas, veikiantis nuo 2007 m., galėjo įgyvendinti daug gabių vaikų ir jaunuolių svajonių. Nuoširdžiai dėkoju visų jų ir fondo komandos vardu“, – kalbėjo fondo direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių