Savaitgalį į Kauną atkeliaus Derliaus šventė (programa)

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį, rugsėjo 27-29 d., Žemės ūkio rūmai drauge su Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga Kaune organizuoja Derliaus šventę ir mugę.

Ši kasmetinė šventė jau tapo tradiciniu visos šalies žemdirbių ir kaimo gyventojų renginiu. Tai proga padėkoti žemę dirbantiems žmonėms ir parodyti miestiečiams ūkininkų triūso vaisius.

Vienas įdomiausių šventės akcentų – spalvingi kilimai iš rudens gėrybių, kuriuos pins aukštųjų ir profesinių mokyklų, rengiančių žemdirbiškas specialybes, studentai. Išskirtinė renginio dalis – Lietuvos rajonų kiemeliai, kuriuose savivaldybės iš visų Lietuvos regionų pristatys savo prekybininkus, amatininkus, šokių ar muzikos kapelas. 

Šventės programa:

Rugsėjo 27 d. (penktadienis)

11:00 val. - Derliaus gėrybių, amatų, tautinio paveldo mugės Laisvės alėjoje pradžia.
11:00 val. - Šv. Mišios už žemdirbius Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje (Nepriklausomybės a. 14 A).
11:40 val. - Eisena Laisvės alėja drauge su Kauno pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas".
12:00 val. - Šventės atidarymas lauko scenoje prie Kauno miesto savivaldybės (Laisvės al. 96).
13:30 val. - Mugės apžiūra.
13:30 - 18:00 val. - Lietuvos rajonų savivaldybių muzikos ir šokių ansamblių pasirodymai lauko scenoje.
16:00 val. - Mugės dalyvių apdovanojimai lauko scenoje.
18:00 val. - Mugės pabaiga.

Rugsėjo 28 - 29 d. (šeštadienis ir sekmadienis)

10:00 val. - Derliaus gėrybių, amatų, tautinio paveldo mugės Laisvės alėjoje pradžia. Čia šurmuliuos ūkininkai, duonos kepėjai, amatininkai, tautodailininkai, aludariai, kalviai, bus galima nusipirkti natūralių kaimiškų produktų, savo akimis pamatyti, kaip atrodo senieji lietuviški amatai - veliama vilna, drožiamas medis, audžiamos juostos.

10:00 val. - 18:00 val. - Koncertinė programa lauko scenoje - dalyvaus Lietuvos savivaldybių ansambliai, jaunimo kolektyvai. Prie scenos - įvairūs žaidimai, konkursai ir atrakcijos mažiesiems mugės lankytojams, liaudies amatų demonstravimas ir pamokėlės.
18:00 val. - Mugės pabaiga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
būtų gerai , kad per tokias reklamines šventes , ūkininkai ir produkcijos gamintojai , neužkeltu kainų ,,,,o tai lieka tik aš ten buvau , visko mačiau ,per barzdą varvėjo ir burnoje nieko neturėjau ,,,,sėkmės prekyboje ir reklamoje .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių