Metų kaunietės apdovanojimo iškilmėms – įspūdinga muzikinė programa

Penktadienio, kovo 6-osios, vakarą bus paskelbta Metų kaunietė 2019. Iškilmės vyks Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Šeimininkai projekto finalo dalyvėms bei renginio žiūrovams ruošia išskirtinę muzikinę programą.

Imponuojantis projektas

Metų kaunietė renkama jau aštuntus metus. Šis dienraščio „Kauno diena“ organizuojamas socialinis projektas, kurio metu miestiečiai renka labiausiai praėjusiais metais Kaunui nusipelniusią moterį socialinėje, visuomeninėje, akademinėje ar kultūros srityje, kasmet sulaukia vis didesnio visuomenės susidomėjimo, o finalinis renginys laukiamas ir dėl muzikinės programos.

„Metų kaunietė 2019“ apdovanojimų koncerto režisierius Kęstutis S. Jakštas kalbėjo, kad šis projektas jam labai imponuoja, nes pretendentes siūlo pati visuomenė. Neretai yra tarsi atrandamos moterys, merginos, dirbančios savo kasdienį darbą, net nesitikinčios, kad jas kažkas gali pastebėti.

„Kai žmonės aukoja save, jie nesistengia afišuotis, o nemažai jų to ir nemoka. Nesistengia afišuotis, būti žurnalų viršeliuose“, –  kalbėjo K. S. Jakštas, režisavęs ir pernai vykusias „Metų kaunietės“ apdovanojimų iškilmes.

Mylėti kiekvieną dieną

Metų kaunietės projektas kaip tik ir yra ta galimybė, kai aplinkiniai gali parodyti, kad miesto, jo gyventojų labui besidarbuojančios moterys vis tik yra pastebimos, kad žmonės joms yra dėkingi ir nori pagerbti už jų pastangas, ryžtą, talentą ar kitokį indėlį.

„Neturiu teisės turėti savo favoričių, turiu būti neutralus. Visas vienodai gerbiu ir stengiamės padaryti kuo geresnius visų pristatymus. Neišskirčiau nei vienos“, – teigė pašnekovas. 

Vienos, vardijo jis, įvertintos už kasdienę prasmingą veiklą, kitoms likimas lėmė atsitiktinumo dėka atsirasti reikiamu metu reikiamoje vietoje ir atlikti savo pilietinę pareigą. „Žmonės jau išrinko pačias geriausias“, – konstatavo K.S.Jakštas.

Jis pridūrė, kad projekto dalyvės yra sektini pavyzdžiai, jos tarsi dar kartą primena, jog kiekvieną dieną reikia daryti geriausia, ką gali, stengtis, matyti aplinkinius ir mylėti. 

Ruošiasi iš širdies

Režisierius neslėpė, kad džiaugiasi galimybe prisidėti prie projekto ir taip kartu pagerbti Kauno moteris ir merginas, joms padėkoti. Vienas jis pažįsta asmeniškai, apie kitas, jų veiklą buvo girdėjęs, apie dar kitas sužinojo iš projekto.

„Visos vertos pagarbos ir padėkos. Renginiui visas teatro kolektyvas ruošiasi iš širdies. Džiugu, kad projektas tapo matomu, žinomu, vertinamu visuomenės, kad nepaskęsta bendroje renginių rutinoje, o yra išskirtinis“, – dėstė K. S. Jakštas.

Renginys išdėstytas taip, kad asmeniškai yra pagerbiamos visos finalo dalyvės.

Koncertinėje programoje – arijos iš žymiausių operų ir populiariųjų operečių, dainos iš pasaulinio garso miuziklų, baleto scenos iš spektaklių.

„Stengėmės surasti kuo įdomesnius atlikėjus savo žanre, atrinkome kūrinius, kurie labai tinka tokiai progai. Rengiami nauji pasirodymai. Jie nėra skambėję mūsų teatre. Visi šių iškilmių koncertiniai numeriai – aukšto lygio“, – pasirengimu šventei buvo patenkintas režisierius, pridūręs, kad finalinis akcentas – pats įdomiausias, tačiau jo taip pat nedetalizavo, nenorėdamas žiūrovams sugadinti siurprizo.

Dalyvauja teatro solistai Liudas Mikalauskas, Kęstutis Alčauskis, Marija Arutiunova, Andrius Apšega, Ieva Goleckytė, Ieva Juozapaitytė, Ingrida Kažemėkaitė, vokalinis ansamblis (vadovė Rasa Vaitkevičiūtė), choro ir baleto artistai, teatro simfoninis orkestras, dirigentas Jonas Janulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Povas

Povas portretas
Atšaukit renginį arba bilietus atgal priimkit, kaip galima šiuo metu taip žaisti aplinkybėmis.

Dd

Dd portretas
Rinkit grybauskiene dar makliu prisuksit

pinigai valdo Kauną

pinigai valdo Kauną portretas
vietoje karūnos gaus koroną.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių