Laidos „7 Kauno dienos“ anonsas (spalio 7 d.)

  • Teksto dydis:

Spalio 7 dienos laidoje „7 Kauno dienos“ matysite reportažą apie Vokietijos fotografo Simmono Mennerio Kaune pristatomą didžiulio susidomėjimo internete sulaukusią parodą „Kamufliažas“.

Taip pat apie buvusiame „Pienocentre“ pirmą kartą eksponuojamą žymiausio XX amžiaus Lietuvos architekto Vytauto Landsbergio-Žemkalnio archyvų parodą, kurioje laidos kūrėjai lankysis su jo vaikaite Birute Landsbergyte-Cechanavičiene. Pokalbyje „450“ su dr. Michał Wiśniewski iš Krokuvos laidos kūrėjai ieškos modernizme slypinčios vilties.

Pirmojo reportažo tema – „Paroda „Kamufliažas“ – nematoma baimė, kurioje lengva pasiklysti“.

Vokietijos fotografas Simmonas Menneris, fiksuojantis karo ir autoritarinio režimo vaizdus, atvyksta į Kauną pristatyti parodos „Kamufliažas“ bene didžiausiame Baltijos šalyse fotografijos festivalyje „Kaunas Foto“. Menininkas tiki, kad jo fotografijose žmonėms kelia baimę nematoma grėsmė ir paranoja, kurioje galima lengvai pasiklysti.

Antrojo reportažo tema – „V. Landsbergio-Žemkalnio paroda kviečia diskusijai apie istorinių Kauno pastatų likimą“.

Kaune pirmą kartą eksponuojama žymiausio XX amžiaus Lietuvos architekto V. Landsbergio-Žemkalnio archyvų paroda. Parodą jo projektuotame buvusiame „Pienocentre“ laidos kūrėjai aplanko su architekto vaikaite, muzikologe Birute Landsbergyte-Cechanavičiene. Nors šiandien šis istorinis modernizmo pastatas parduodamas aukcione, paroda kviečia ne tik atminti V. Landsbergį- Žemkalnį bei jo darbus, bet ir skatina diskusijai apie istorinių Kauno pastatų likimą.  

Trečiojo reportažo tema – „Modernizme slypinti viltis su Dr. Michał Wiśniewski“.

Dr. Michał Wiśniewski iš Krokuvos, atstovaujantis tarptautinės kultūros centrui, centrinėje Europoje atliekančiam kultūros paveldo tyrimus, Kaune lankosi tarptautinėje parodoje modernizmo tema. Su pašnekovu laidos kūrėjai kalbasi apie modernizmą Kaune, jo veidus ir vaidmenis. Kokie Kauno ir Krokuvos modernizmo panašumai? Ar modernizmas turi ateitį? Pokalbyje „450“ – pokalbis apie modernizme slypinčią viltį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių