Kaune skambėjo Ch. Castronovo balsas

  • Teksto dydis:

Žvaigždžių, įrašinėjančių plokšteles su Kauno miesto simfoniniu orkestru (KMSO), sąrašas pasipildė pasaulyje geriausiu operos dainininku pripažintu Charlesu Castronovo.

Vienas geriausių lyrinių savo kartos tenorų, dainuojantis pačiose didžiausiose ir profesionaliausiose scenose, Ch.Castronovo, neseniai paskelbus tarptautinius operos apdovanojimų laureatus, pripažintas geriausiu pasaulyje operos vokalistu. Geriausia operos dainininke tuose pačiuose apdovanojimuose pripažinta Zalcburgo festivalyje Salomėjos vaidmeniu pasaulį pakerėjusi Lietuvos atstovė Asmik Grigorian. Contantine'o Orbeliano diriguojamas KMSO turėjo garbės dirbti ne tik su šia operos žvaigžde, bet ir su jo sutuoktine Ekaterina Siurina: būsimoje plokštelėje skambės ir savaitgalį įrašytas judviejų duetas.

Pasak orkestro vadovo Algimanto Treikausko, 14-ojo sezono pabaigoje Kauno kolektyvas ėmėsi leidybinių projektų, – drauge su muzikais iš Armėnijos, Baltarusijos, Rusijos bei JAV Kauno valstybinėje filharmonijoje jau trečia savaitė įrašinėja kompaktines plokšteles. Tad gegužę pagrįstai galima vadinti rimtu muzikiniu darbymečiu.

Įrašuose jau dalyvavo Armėnijos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai – tenoras Hovhannes Ayvazyanas ir baritonas Gevorgas Hakobyanas. Kito leidybinio projekto dalyvė yra ir ne kartą dainavusi vienoje scenoje su Kauno miesto simfoniniu orkestru mecosopranas iš Baltarusijos Oksana Volkova.

Pagal savo pačios sudarytą programą plokštelei gražiausias operų arijas Kaune dabar įrašinėjantis rusų sopranas E.Siurina dar studijuodama sulaukė pasiūlymo tapti Maskvos teatro "Novaja Opera" soliste. Iki šiol ji yra dainavusi Londono Karališkoje operoje ("Covent Garden"), Londono "Royal opera", Italijos "La Scala", Niujorko "Metropolitan Opera" bei kituose garsiuose teatruose. Ji ne kartą pelnė pirmąsias vietas prestižiniuose konkursuose.

Solistės sutuoktinio Ch.Castronovo talentu taip pat žavėjosi "Covent Garden" lankytojai Londone (Jungtinė Karalystė), klausytojai Niujorke esančiuose "Metropolitan Opera" operos rūmuose (JAV), Vienos (Austrija) ir Berlyno (Vokietija) valstybinėse operose, Paryžiaus "Opera Bastille" bei daugelyje kitų, taip pat ir Zalcburgo (Austrija) bei Provanso Ekso (Prancūzija) klasikinės muzikos festivaliuose. Garsusis JAV tenoras per didžiausias koncertų sales taip pat keliauja kaip solo atlikėjas. Jis pasirodė Kinijoje, Japonijoje, Rusijoje, Danijoje, – koncertavo su geriausiais pasaulio orkestrais – Niujorko filharmonijos orkestru, Čikagos simfoniniu orkestru ir kitais.

"Šiuo metu dirbame tikrai įtemptu grafiku, nuo daug ko tai priklauso, – ir nuo mūsų solistų užimtumo. Tad iššūkis visiems nemažas – turime įrašyti tris plokšteles, kurios vėliau, neabejoju, plačiai pasklis po pasaulį, džiugindamos puikiais kūriniais, talentingais atlikėjais bei gera įrašo kokybe klasikinės muzikos gerbėjus. Kaune iki šiol įrašyta nemažai plokštelių. Jos parduodamos įvairių šalių operos teatruose, taip pat internetu ar specializuotose parduotuvėse, jei tokių dar išliko", – sakė C.Orbelianas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Omg

Omg portretas
Gerai kad foto graziu,issilavinusiu zmoniu nors negadina boba drulia...susirado auka kitam darbe...atsargiai...nuskandins dar...ne pirmas kartas

išgirsit

išgirsit portretas
sutarė su orkestro vadovu, kad abu atvažiuos ir surengs koncertą. Šį kartą buvo plokštelės įrašai,savivaldybė už juos tikrai nemokėjo.

Cirkas

Cirkas portretas
Kaune skambėjo, bet kauniečiai negirdėjo. O savivaldybė sumokėjo. Cirkas!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių