Globėjų diena Kaune – laukia turininga renginių programa

  • Teksto dydis:

Atvirų durų dienos, koncertai, edukacijos, žygis bei cirko pasirodymai – tik keletas birželio 27–liepos 3 dienomis suplanuotų veiklų. Kaunas tęsia gražią tradiciją, drauge su Vaikų gerovės centru „Pastogė“ kviesdamas minėti pirmąjį liepos sekmadienį – Globėjų dieną.

Kiekvienas vaikas – svarbiausias

„Visi nusipelno meilės, dėmesio ir kokybiško laiko, o ypač – vaikai. Jie turi augti matydami mylinčios šeimos pavyzdį ir jaustis saugūs. Bendraujant su esamais ar būsimais globėjais, mums svarbu perteikti visą aktualią informaciją ir atsakyti į klausimus, susijusius su vaikų globa, pasidalinti geraisiais pavyzdžiais ir galiausiai įkvėpti.

Ši globėjų savaitė – tai miesto padėka visiems, plačiai atveriantiems savo širdis ir namų duris mažiausiems bei pažeidžiamiausiems kauniečiams“, – sako Kauno miesto administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Šiomis dienomis skatinama platesnė diskusija apie vaikų globos galimybes, kviečiama drąsiau ir atviriau kalbėti apie kylančius iššūkius ir patiriamas problemas. Tai geriausias būdas griauti įsisenėjusius mitus ir padėti be tėvų globos likusiems ar socialiai jautresnėje aplinkoje augantiems vaikams patekti į rūpestingų, specialiai šiai misijai parengtų kauniečių namus.

Vaikų gerovės centro „Pastogė“ direktorė Gražina Didžbalienė teigia, kad Kauno mieste gausėja ne tik globėjų bendruomenė, bet ir teikiamų paslaugų įvairovė: „Gera matyti vis augantį globėjų skaičių, kurie dalinasi savo laiku ir dėmesiu. Šiais metais bendruomenė pasipildė ne tik naujomis kauniečių, bet ir daugiau kaip šimtu iš Ukrainos atvykusių globėjų šeimų.“

Atrakcijos vaikams ir suaugusiems

Birželio 27-ąją Globėjų savaitę atidarys nemokamas modernaus cirko šou amfiteatre prie Kauno pilies. Čia pasirodymus dovanos akrobatai, artistai ir muzikantai. Mažieji kauniečiai galės šėlti ant batutų, įsitraukti į edukacines veiklas ir loterijas, kuriose lauks saldūs prizai.

Panemunės šile birželio 28-ąją vyks žygis „Globos link“. Jis skirtas kauniečiams, besidomintiems galimybe tapti globėjais. Beveik 5 km maršrutas kvies pasigrožėti žaliuojančia vasaros gamta ir iš pirmų lūpų sužinoti apie laukiančius džiaugsmus bei iššūkius.

Smagi šventė – Vaikų gerovės centro „Pastogė“ 26-asis gimtadienis – suplanuotas birželio 29 dieną. Įstaigos kieme (P. Plechavičiaus g. 21) su vaikais šėls „Linksmojo lagamino“ klounai, rengiamas putų šou ir kitos pramogos.

Pirmąjį vasaros mėnesį uždarys plaukimas laivu ir edukacijos globoje augantiems mažamečiams. Jos birželio 30 d. suplanuotos Lietuvos liaudies buities muziejuje, Rumšiškėse.

Įspūdingas festivalis – pajūryje

Liepos 1-ąją smagią ir nuotykių pilną dieną globojamiems vaikams dovanos edukacinis pramogų centras „CurioCity“.

Vienas ryškiausių renginių savaitės akcentų – liepos 2 d. organizuojamas vasaros festivalis „Vaikai yra vaikai“. Praėjusiais metais Kaunas Klaipėdai perdavė Globėjų dienos simboliu tapusią menininko Leono Striogos statulėlę „Didelis širdies gerumas“. Tad šiais metais festivalis kviečia į pajūrį.

Renginyje laukiami Lietuvos globos centrų auklėtiniai ir globėjai. Scenoje pasirodys Monique ir Vidas Bareikis. Programoje – linksmoji Burbulų dėdės laboratorija, pripučiamų atrakcionų zona ir kitos veiklos.

Globėjų renginių savaitę liepos 3 dieną vainikuos Šv. Mišios Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių