Vyšnių uogienė


Atsargos žiemai


Vasaros receptas

1 kg vyšnių,

1 kg cukraus

Paruoštas uogas plačiame inde iš vakaro užpilti cukrumi, palaikyti pernakt, akd atsirastų sulčių. Kitą dieną indą su uogomis statyti ant nedidelės ugnies ir kaitinti, kol užvirs sirupas. Mediniu šaukštu nugriebti atsiradusias putas. Kai verdamos uogienės sirupas pasidaro permatomas ir patamsėja, o uogos, išimtos iš sirupo susiraukšlėja, blizga, uogienė yra išvirusi. Tuomet ji supilama į platų emaliuotą indą ir dažnai sukrečiant (bet nemaišant), atšaldoma. Galiausiai supilama į stiklainius, uždartoma dangteliais ir laikoma vėsioje patalpoje.

Tokiu pat būdu galima virti ir trešnių uogienę, tik pakanka mažiau cukraus (1 kg uogų – apie 800 g cukraus).

Svarbu nustatyti tinkamą uogienės virimo laiką – išvirusios uogos turi būti pasiskirsčiusios po visą sirupą, atvėsintos uogienės paviršius, pakreipus indą į šoną, raukšlėjasi, nuo šaukšto sirupas bėga ne kaip vanduo, bet lėtai teka stora srove.


Šiame straipsnyje: receptasAtsargos žiemai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
SKANU !!!

kostas

kostas portretas
O kiek virti laiko tai neparašytą na***?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių