Šveicariškas apkepas Pereiti į pagrindinį turinį

Šveicariškas apkepas

2010-05-25 23:59 kauno.diena.lt inf.

Sotu


Pavasario receptas

500 g bulvių,

300 g makaronų (ragelių),

2 dideli svogūnai,

2 šaukštai sviesto,

200 g fermentinio sūrio (pvz., "Germanto").

Bulves nuskusti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir apvirti. Makaronus išvirti al dente. Svogūnus supjaustyti plonais žiedeliais ir apkepti svieste. Sūrį susmulkinti stambia trintuve. Į pašildytą stiklinę kepimo formą sluoksniais sudėti gerai nuvarvintas bulves, makaronus ir sūrį. Galiausiai sudėti svogūnus ir suberti likusį sūrį. Apkepą pašauti į šiltą (įkaitintą iki maždaug 100 °C) orkaitę ir kepti apie 10–20 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų