Pomidorų padažas Pereiti į pagrindinį turinį

Pomidorų padažas

2009-09-09 23:59 kauno.diena.lt inf.
Pomidorų padažas
Pomidorų padažas / Shutterstock nuotr.

Rudens receptas

3 kg pomidorų,

4 dideli svogūnai,

4 dideli obuoliai,

3 česnako skiltelės,

3 šaukštai druskos,

210 g cukraus,

3 šaukštai garstyčių,

200 ml acto,

po 0,5 šaukštelio pipirų, kario, cinamono, aitriosios ir saldžiosios paprikos miltelių,

5 gvazdikėliai,

1,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų.

Pomidorus, obuolius ir svogūnus nuvalyti, iš obuolių išimti sėklalizdžius, supjaustyti į 4 dalis ir drauge su kitais ingredientais sukrėsti į didelį (maždaug 7 l) puodą, uždengti ir vis pamaišant apie 1,5 val. virti ant lėtos ugnies. Dar pusvalandį virti neuždengtą. Išvirusią masę suplakti plakikliu ir perkošti per sietą, supilti į stiklainius. Pomidorų padažą galima virti ir greitpuodyje – užtrunka daug trumpiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų