Rudens receptas
3 kg pomidorų,
4 dideli svogūnai,
4 dideli obuoliai,
3 česnako skiltelės,
3 šaukštai druskos,
210 g cukraus,
3 šaukštai garstyčių,
200 ml acto,
po 0,5 šaukštelio pipirų, kario, cinamono, aitriosios ir saldžiosios paprikos miltelių,
5 gvazdikėliai,
1,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų.
Pomidorus, obuolius ir svogūnus nuvalyti, iš obuolių išimti sėklalizdžius, supjaustyti į 4 dalis ir drauge su kitais ingredientais sukrėsti į didelį (maždaug 7 l) puodą, uždengti ir vis pamaišant apie 1,5 val. virti ant lėtos ugnies. Dar pusvalandį virti neuždengtą. Išvirusią masę suplakti plakikliu ir perkošti per sietą, supilti į stiklainius. Pomidorų padažą galima virti ir greitpuodyje – užtrunka daug trumpiau.
Naujausi komentarai