Nepjaustytų obuolių pyragas Pereiti į pagrindinį turinį

Nepjaustytų obuolių pyragas

2010-08-17 23:59 kauno.diena.lt inf.

Verta pabandyti


Vasaros receptas

250 g miltų,

1 pakelis vanilinio cukraus,

750 g grietinėlės plakti,

1 pakelis pudingo miltelių (skirtų 1 l)

12 rūgštesnių obuolių,

2 šaukštai romo,

50 g razinų,

150 g sviesto,

1 pakelis kepimo miltelių,

1 kiaušinis.

Miltus suberti ant darbastalio, viduryje padaryti duobutę, į ją įmušti kiaušinį, suberti kepimo miltelius, 100 g cukraus, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą. Suminkyti tešlą, ją uždengti ir pusvalandžiui pastatyti šaltai. Razinas nuplauti, pašlakstyti romu. Obuolius nulupti, nesupjausčius išimti sėklalizdžius. Iš tešlos iškočioti maždaug 31 cm skersmens pagrindą, juo, užlenkiant kraštus, iškloti 26 cm skersmens kepimo formą Į obuolių vidų pridėti razinų ir juos išdėlioti ant tešlos. Pudingo miltelius išplakti su 125 g grietinėlės, likusią grietinėlę, vanilinį ir paprastą cukrų užvirti. Į viralą supilti pudingo miltelių ir grietinėlės mišinį, gerai išmaišyti, užvirti ir užpilti ant gaminamo pyrago. Pyragą kepti iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Iškeptą ištraukti iš orkaitės, palikti formoje parai, o praėjus 24 valandoms – pjaustyti ir valgyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų