Marihuaną auginančios ir parduodančios vienuolės: mes nesame pavėpusios narkomanės

  • Teksto dydis:

LNK reportaže pasakojama apie neįprastą gyvenimo būdą ir verslą, koks Lietuvoje sunkiai įsivaizduojamas. Kelios amerikietės atokioje fermoje įkūrė, kaip jos pačios sako, – Naujųjų amžių vienuolių ordiną, paremtą marihuanos auginimu ir jos produktų pardavimu...

Ši nedidelė komuna – Kalifornijoje tokių bendruomenių nemaža – užsiima kanapių auginimu ir gamina iš jų įvairius narkotinius produktus, kuriuos parduoda ir vietos, ir užsienio rinkose. Kadangi Kalifornijoje, turtingiausioje liberalių pažiūrų Amerikos valstijoje, pramogai skirta marihuana jau įteisinta, tai – visiškai legalus ir pelningas verslas. Bet šios kelios moterys skelbiasi, kad kuria naujų laikų vienuolių ordiną.

„Diskusijose apie tai, kaip atrodytų naujojo amžiaus seserų tvarka, mes – tikrai neelgetausime. Mes pačios užsidirbtume turėdamos nuosavą turtą. Ir, manau, švelniausias būdas išgydyti planetos problemas būtų tai, kad daugiau dalykų valdytų ir kontroliuotų moterys“, – kalbėjo „Sisters of the valley“ narė Kate Meeusen.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Nusipirkusios atokią fermą, šios marihuana ir kitais gydymais besidominčios moterys savo pavyzdžiu laiko begines – pamaldžias, labdara užsiimančias moteris, kurios gyveno ir darė gerus darbus Nyderlanduose nuo XI amžiaus pradžios, kol jų neišnaikino inkvizicija.

„Jos buvo dvasingos moterys. Kartu gyveno, kartu dirbo, kartu meldėsi. Skirtumas tas, kad jos nedavė įžadų, todėl bet kada galėjo ateiti ir išeiti. Jos galėjo išvykti, sukurti šeimą ir sugrįžti vėliau. Tai buvo beginės“, – pasakojo K. Meeusen.

Mes nesame pavėpusios vienuolės narkomanės. Mes – ne fanatikės, mes – intelektualios ir dvasingos.

Be abejo, pamaldžios olandų beginės narkotikų neaugino ir jais neprekiavo. Bet Kalifornijos vienuolės visai nesupyko, kai jas pavadino „žolės vienuolėmis“.

„Kai pirmą kartą tai išgirdome, nežinojome, kaip reaguoti. Bet po akimirkos supratome, kad mums tinka. Mes sukirtome rankomis ir pasakėme: „Gerai, mes esame „žolės vienuolės“. Mes iš tikrųjų rezervavome tokio domeno pavadinimą“, – juokėsi vienuolė Kate.

Naujųjų vienuolių ordinas klesti ir kartais pasitelkia savo darbams daugiau tokių entuziasčių ne tik iš Kalifornijos, bet ir iš kitų šalių.

„Mes nesame kokios nors pavėpusios vienuolės narkomanės. Mes stengiamės tai pabrėžti. Mes – ne fanatikės, mes – intelektualios, dvasingos, mes einame savo keliu ir darome tai labai lanksčiai su visais“, – sakė „Sisters of the valley“ narė Sophia Maya Costaras.

Oficialiai „Slėnio seserimis“ pasivadinusioje komunoje, arba kitaip „žolės vienuolių“ ordine, yra tik šešios nuolatinės narės. Bet jos tikina, kad ir kitose pasaulio šalyse jau atsirado jų ordino skyrių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
nereikėjo niekada uždraust, nebūtų reikėję ir legalizuot, vat taip būna kai paklųsti ruskiams ir jankiams ir nemąstai savo galvą

yja

yja portretas
apsinarkašini ir lieka tik viena problema-kur ir kokiu būdu gaut naują dozę. Visos kitos problemos poch... "Gražus" tas mūsų ateities gyvenimas

TAI

TAI portretas
Issigimeliu irstva.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių