Greitas apkepas


Rudens receptas

750 g bulvių,

750 g morkų,

500 ml daržovių sultinio,

150 g gorgoncolos sūrio,

125 g grietinėlės,

2 šaukštai pinijų riešutų arba saulėgrąžų,

druskos, pipirų, svogūnų laiškų.

Neskustas bulves truputį apvirti. Nuskustas morkas supjaustyti plonais griežinėliais ir sultinyje pavirti apie 15 min. Bulves nulupti, taip pat supjaustyti griežinėliais. Sūrį susmulkinti ir suberti į grietinėlę. Indą su grietinėle ir sūriu pastatyti ant silpnos ugnies ir kaitinti, kol ištirps gorgoncola. Jei padažas atrodo per tirštas, galima įpilti dar šiek tiek grietinėlės. Morkų ir bulvių griežinėlius sudėti sluoksniais į kepimo indą – nepamiršti kiekvieno sluoksnio pabarstyti druska ir pipirais. Galiausiai užpilti padažu, apibarstyti riešutais ar saulėgrąžomis. Kepti iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min. Patiekti apibarsčius smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.


Šiame straipsnyje: apkepasreceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių