Žuvienė iš lašišos ar upėtakio Pereiti į pagrindinį turinį

Žuvienė iš lašišos ar upėtakio

2014-08-02 06:00 kauno.diena.lt inf.
Žuvienė iš lašišos ar upėtakio
Žuvienė iš lašišos ar upėtakio / Shutterstock nuotr.

Vasarą galbūt rečiau norisi šiltos sriubos, tačiau ne įprastas patiekalas, kuris būtent šiuo metų laiku ypač gardus – tai žuvienė.

Reikės

500 gramų lašišos arba upėtakio,

krapų,

petražolių,

salierų,

juodųjų pipirų,

2 bulvių,

1 morkos,

0,5 poro,

1 pomidoro,

2 skiltelių česnako,

200 g grietinėlės,

druskos,

50 g degtinės.

Žuvienė iš lašišos ar upėtakio

Lašišą ar upėtakį supjaustyti nedideliais gabalėliais. Bulves, morkas supjaustyti kaip sriubai, porą – nestambiais griežinėliais, pomidorą nulupti ir susmulkinti kubeliais. Česnaką susmulkinti smulkiai.

Į puodą su vandeniu sudėti virti bulves ir morkas. Keptuvėje pakepinti pomidorą, porą ir česnaką. Supilti į puodą su verdančiomis daržovėmis. Pasūdyti, negailėti pipirų – sriuba turi būti kvapni ir aštroka.

Kai daržovės išverda, sudėti lašišą ar upėtakį ir virti 10 min. Tada supilti grietinėlę, degtinę ir susmulkintas prieskonines žoleles.

Naujausi komentarai

Komentarų nėra

Daugiau naujienų