Vištienos filė su voveraitėmis Pereiti į pagrindinį turinį

Vištienos filė su voveraitėmis

2009-07-25 23:59 kauno.diena.lt inf.
1 žingsnis. Į vištienos filė įvyniokite sūrį, apvoliokite kiaušinyje, apibarstykite džiūvėsėliais. Stenkitės formuoti trikampio formos kepsnį.
1 žingsnis. Į vištienos filė įvyniokite sūrį, apvoliokite kiaušinyje, apibarstykite džiūvėsėliais. Stenkitės formuoti trikampio formos kepsnį. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Kulinarijos mėgėjams nuodėmė būtų praleisti vasarą, nepamėginus pasigaminti patiekalų su jos teikiamomis gėrybėmis.

Šiuo metu ne vieno restorano ir daugybės namų šeimininkių virtuvėse karaliauja voveraitės ir kiti vasariniai grybai. Netgi jei nesate aistringas grybautojas, patariame nepraleisti progos ir pasigardžiuoti šviežiais grybais.

"Vilniaus diena" vištienos filė su voveraitėmis ragavo "Žvėryno smuklėje" (Pušų g. 7 / Vytauto g. 37). Skanu. Galite pamėginti ir jūs. Pasirinkimas – traukti į restoraną ar gamintis šį patiekalą namuose – jūsų.


Gaminimas:

Reikės:

Gabaliuko vištienos filė, mocarelos, kiaušinio, džiūvėsėlių, saujos voveraičių, 200 g grietinėlės, baltojo vyno, prieskonių, poros bulvių, agurko, pomidoro, apelsino skiltelės, petražolių.

Kaip pasigaminti:

Vištienos filė pamuškite, pagardinkite vištienos ar kitais jums patinkančiais prieskoniais. Į filė įvyniokite mocarelą (kepsnį formuokite trikampio formos). Paruoštą vištieną suvilgykite kiaušinio plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite keptuvėje iki 140–160 laipsnių įkaitintame aliejuje apie 6–8 minutes (3–4 minutes kepkite iš vienos pusės, apverskite ir 3–4 minutes kepkite iš kitos pusės).

Padažas:

Voveraites nuplaukite ir sudėkite į puodą. Įpilkite grietinėlę ir užvirinkite. Įpilkite vyno, pagardinkite prieskoniais ir pavirkite, kol vynas išgaruos.

Garnyras:

Bulvių skilteles su lupenomis kepkite gruzdintuvėje iki 180 laipsnių įkaitintame aliejuje apie 3–4 minutes. Iškeptas bulves pagardinkite specialiai joms skirtais prieskoniais.

Iškeptą vištienos filė su sūriu patiekite su paruoštomis bulvių skiltelėmis, agurkais, pomidorais. Užpilkite voveraičių padažą.

Patiekalą papuoškite apelsino skiltele, šviežiomis petražolėmis.


Trys žingsniai

1 žingsnis. Į vištienos filė įvyniokite sūrį, apvoliokite kiaušinyje, apibarstykite džiūvėsėliais. Stenkitės formuoti trikampio formos kepsnį.

2 žingsnis. Lėkštėje pasiruoškite garnyrą. Iškepkite bulves, sudėkite šviežias daržoves.

3 žingsnis. Ant patiekalo užpilkite paruoštą voveraičių padažą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų