Vieversio bandelės

Reikės:

1 stiklinė rupaus malimo ruginių miltų,

1 stiklinė kvietinių miltų,

3 šaukštai aguonų,

druskos, mineralinio vandens.

Gaminimas:

Užminkyti vidutinio kietumo tešlą su aguonomis ir palikti kelioms valandoms, šiltai užklojus. Po to iškočioti 1,5–2 cm storio lakštą, kurį reikėtų supjaustyti įvairių (itin tiktų paukščio) formų gabaliukais. Virti juos pasūdytame vandenyje tol, kol iškils į paviršių. Išgriebtas valgyti su mėgstama uogiene, obuolių koše ar štai tokiu padažu: apkeptus aliejuje smulkiai supjaustytus porus ir sutarkuotas morkas gausiai pabarstyti maltais linų sėmenimis, džiovintomis mėgstamomis žolelėmis, įpilti truputį vandens ir pakaitinti, kad subrinktų linų sėmenys. Neužmiršti paskaninti druska. Svarbu gražiai, išmoningai, patiekti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ačiū

ačiū  portretas
būtinai pabandysiu.super

Jonas01

Jonas01 portretas
Beee.......

Fui ...

Fui ... portretas
Įdomu, ar pati autorė ragavo savo "šedevro"??? 2 cm storio tešlos gabalas ... Kyla klausimas, iš KUR plaukia tie visi "unikalūs" receptai ? Kuo toliau, tuo mažiau tampa valgomomis tos "patriovos":))))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių