Vasariškas vyno gėrimas Pereiti į pagrindinį turinį

Vasariškas vyno gėrimas

2015-07-16 07:50 kauno.diena.lt inf.
Vasariškas vyno gėrimas
Vasariškas vyno gėrimas / A. Ufarto/ BFL nuotr.

Šis skanus ir gaivus gėrimas, prie kurio tinka sūris, sūrūs sausainiai, patiekiamas šaltas gerai atšaldytose taurėse arba stiklinėse su šiaudeliais. Patarimas: jei pavyks nusipirkti specialaus skysčio pripildytų rutuliukų (kartais būna parduotuvėse), skirtų gėrimams atšaldyti, būtinai juos panaudokite.

4 porcijoms reikės

1 l baltojo vyno,

1 l putojančio vyno,

1 citrinos,

ledo kubelių.

Paruošimo būdas

Prieš ruošiant gėrimą, vyną bent 12 valandų reikėtų palaikyti šaldytuve.

Citriną kruopščiai nuplauti šepetėliu ir karštu vandeniu. Nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Žievelę nulupti taip, kad būtų viena labai plona ir ilga juostelė.

Citrinos žievelę įdėti į stiklinį indą ir užpilti atšaldytu baltuoju vynu. Uždengti ir palaikyti 20 min., kad vynas įgautų citrinos skonio.

Prieš patiekiant įpilti putojančio vyno ir įdėti ledo kubelių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų