Portalo kaunodiena.lt skaitytojams kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti gardžių
Reikės:
400g tarkuoto sūrio;
Mėlynojo pelėsinio sūrio (nedidelio gabalėlio);
Stiklinės mėlynių;
7-8 saulėje džiovintų pomidorų;
Šviežio čiobrelio;
Pesto padažas:
1 skiltelės česnako;
100g šviežio bazilikas;
Druska, pipirai;
1 šaukšto raudono vyno acto;
50g tarkuoto sūrio;
100 ml aliejaus;
Picos padas:
500g miltų;
2 šaukštų cukraus;
2 šaukštų aliejaus;
320 ml šilto vandens;
21g mielių;
Šaukštelio druskos;
Gaminimas:
Pradedame nuo picos pado gaminimo.
1. Šiltame vandenyje sumaišome gerai mieles, kol neliks mielių gabaliukų.
2. Miltus sumaišome su cukrumi, druska, aliejumi ir pilame ant jų mielių vandenį. Viską ranka maišome.
3. Masė bus lipni ir kai viskas bus gerai išmaišyta, tešlos dubenėliu dedame į iki 50 laipsnių įkaitintą orkaitę (tam, kad pakiltų).
Dabar vėl galite pradėti gaminti padažą.
1. Į maišytuvą sudedame visus produktus. Viską gerai išplakame.
2. Atidarome ir ragaujame, turi jaustis rūgštelė (spalva turi būti žalia).
Kai viskas jau pagaminta, galite gaminti ir pačią picą.
1. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių. Kepimo skardą ištepame aliejumi. Ranka suformuojame norimą picos pado formą.
2. Dedame į orkaitę pakepti apie 7min.
3. Kai picos padas jau apkeptas, pilame ant jo padažą. Beriame tarkuotą sūrį ir pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus.
4. Pelėsinį sūrį supjaustome kubeliais ir dedame ant picos, apibarstome čiobreliais.
5. Dedame picą į orkaitę. Kepame apie 15min.
6. Kai pica jau ant stalo, ant jos beriame mėlynes.
Skanaus!
Naujausi komentarai