- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Ne paslaptis – atėję šiltesni orai iškart didina ledų pardavimus. Vien per pirmuosius ketverius šių metų mėnesius lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ buvo parduota 5,9 mln. porcijų ledų. Augimas įprastai prasideda dar balandžio mėnesį, o pikas pasiekiamas birželį.
„Iš tiesų ledai yra perkami ištisus metus, žinoma, mažiausi pardavimai būna žiemą – gruodžio mėnesį. O štai didžiausius pardavimus pastebime nuo balandžio iki rugsėjo, tai rodo paskutinių penkerių metų duomenys“, – dalijasi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.
Beje, įdomu tai, kad 2019 m. ledų parduota keliais procentais mažiau nei 2018 m. O 2018 m., palyginti su 2017 m., ledų pardavimai išaugo net 29 proc. Pernai viso parduota virš 38 mln. porcijų ledų.
„Pernai populiariausi buvo ledai puodelyje be augalinių riebalų, ledai ant pagaliuko be augalinių riebalų bei ledai puodelyje su augaliniais riebalais. Veganiški ledai mūsų asortimente atsirado prieš kelerius metus, tačiau matome, kad jų pardavimai jau spėjo išaugti“, – priduria V. Drulienė.
O štai „Maximos“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi nesudėtingu, tačiau išskirtiniu ledų receptu.
Braškiniai ledai su mėtomis, šokoladiniu glaistu ir riešutais
Jums reikės:
– 2 puodelių pieno;
– 2 puodelių riebios grietinėlės;
– 100 ml grietinėlės;
– 1 puodelio cukraus;
– žiupsnelio druskos;
– 2 puodelių trintų braškių;
– saujos metų lapelių;
– 200 g pieniško šokolado;
– saujos migdolų.
Visus ingredientus, išskyrus šokoladą ir riešutus, sudėkite į dubenį ir gerai išplakite iki vientisos masės. Sudėkite į ledų aparatą ir sušaldykite. Jei ledų aparato neturite, ledų masę sukrėskite į indrą, tinkamą laikymui šaldymo kameroje. Kas pusvalandį masę pamaišykite, šitaip joje bus mažiau ledo kristalų. Indą geriau rinkitės plastmasinį, jame ledai stings tolygiai.
„Migdolus susmulkinkite, paskrudinkite įkaitintoje sausoje keptuvėje. Dubenyje virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą ir grietinėlę. Ledų rutuliukus patiekite dubenėlyje, užpylę tirpdytu šokoladu ir apibarstę skrudintais migdolais. Skanaus!“, – dalijasi B. Baratinskaitė.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...