Grikių ir grybų kotletai Pereiti į pagrindinį turinį

Grikių ir grybų kotletai

2013-09-18 12:16 kauno.diena.lt inf.
Grikių ir grybų kotletai
Grikių ir grybų kotletai / Edgaro Zagrebnevo (BFL) nuotr.

Netikėtai užsukusius svečius palepinkite skaniais ir greitais pagaminamais grikių ir grybų kotletais.

Reikės
1 stiklinės grikių kruopų;
150–200 g įvairių grybų;
2 morkų;
druskos, pipirų;
1 didelio svogūno;
čiobrelių;
krapų ar petražolių;
2 kiaušinių;
aliejaus;
sviesto.

Išvirkite grikius ir palikite atvėsti. Keptuvėje išlydykite sviestą, jame apkepkite susmulkintą svogūną ir sutarkuotas morkas. Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite grybus. Sudėkite juos į keptuvę ir pasūdykite. Kai išgaruos grybų sultys, berkite čiobrelių, krapų (ar petražolių). Pakepkite keletą minučių. Masę atvėsinkite. Grikius patrinkite trintuvu ir sumaišykite su grybų mišiniu. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir iš masės formuokite kotletus. Jei mėgstate apskrudusius kotletus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dėkite kotletus ant aliejumi išteptos skardos ir kepkite apie 40 minučių. Nekantriausi gali juos kepti keptuvėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų