- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Moliūgų pyrago receptas. Purus, minkštas, išraiškingo skonio desertinis pyragas. Gaminame namuose.
Sudėtinės dalys:
Biskvitas, 300 g
Moliūgas, 350 g
Sutirštintas pienas, 390 g
Rudas cukrus, 150 g
Sviestas, 3 v. šaukštai
Imbieras, pagal skonį
Cinamonas, 1 a. šaukštelis
Kiaušinis, 2 vnt.
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Gamybos būdas ir sandara primena kreminį citrinų pyragą, tačiau šiuo atveju kepsime išraiškingesnio skonio ir aromato moliūgų pyragą.
Pradėsime į orkaitę, įkaitintą iki 170°C, pašaudami keletą skiltelių moliūgo (maždaug dviejų stiklinių tūrio), kepti 30 min.
Biskvito lakštus sutrupiname ir rankomis sumaigome su 2-3 v.š. sviesto (iki biskvito smiltys pasidengs sviestu). Įmaišome šiek tiek smulkintos imbiero šaknies (1 cm, geriausia pertrintos el. smulkintuvu), pagardiname žiupsneliu gvazdikėlio, išmaišome.
Paskirstome biskvitą apie 25-30 cm kepimo formoje (dugnas ir 2 cm kraštuose), padedame į šaldytuvą bent 15 min. atvėsti.
Gaminame pyrago įdarą. Jeigu reikia, nuo kepto moliūgo skiltelių pašaliname sėklas/žievę, minkštimą perkeliame į dubenį. Keptas moliūgas bus minkštas, papildomai pertriname minkštimą šakute. Suberiame 3/4 stiklinės rudojo cukraus, supilame dviejų kiaušinių plakinį, pagardiname žiupsneliu druskos ir cinamono, išmaišome. Tuomet supilame sutirštintą saldintą pieną (1 x 390 g skardinė), kruopščiai išmaišome įdarą.
Iš šaldytuvo išimame kepimo formą su biskvitu, dedame į orkaitę pakepti 10 min.180°C, tuomet išimame ir supilame į kepimo formos vidurį moliūgų įdarą – kepame dar 40 min.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
A. Širinskienė receptų neužsirašinėja: viską deda iš širdies ir iš akies4
Ruduo – derliaus nuėmimo metas. Nors jau prieš kurį laiką paliko valstiečių partiją, nuosavoje sodyboje gyvenanti Seimo narė Agnė Širinskienė turi daugybę valstietiškų darbų. ...
-
Obuoliai naudingi sveikai mitybai
Visiems žinoma, kad obuolius valgyti naudinga. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pabrėžia, kad obuolius verta įtraukti į sveikesnės mitybos racioną, nes juose esančios medžiagos gali sumažinti lėtinių ligų riziką ir sustiprinti imunitetą....
-
Kaip žiemai gėrybes ruošdavosi mūsų protėviai
Įpratome uogas šaldyti, o agurkus raugti, tačiau, pasak gastronominio paveldo tyrinėtojo prof. Rimvydo Laužiko, nemažą dalį senųjų maisto konservavimo technologijų išstūmė šaldytuvas ir šaldiklis. Praeities žmones neabe...
-
Tinklaraštininkas savo filmukais ir linksmina, ir moko gaminti2
Klaipėdoje gyvenantis Andrius Šimulynas – maisto tinklaraštininkas, stebinantis savo instagramo sekėjus originaliais filmukais apie maisto gaminimą. Tiesa, jis nėra nei profesionalus šefas, nei specialius mokslus krimtęs operato...
-
Visai šeimai – pietūs už tris eurus: įvardijo, kodėl neverta užkibti ant akcijų3
Pietūs už 3 eurus visai šeimai – atrodo neįmanoma. Tačiau vilnietė Brigita įrodys, kad šiais laikais nėra nieko tokio, ko nepakeistų šiek tiek fantazijos ir keli puikūs patarimai, praneša LNK. ...
-
Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – rudens ženklas (receptai)1
Gausėjantis obuolių ir kriaušių derlius – ženklas, kad jau žengiame į rudenį. Lietuviai turi aiškius tiek obuolių, tiek kriaušių favoritus. Visgi skirtingos veislės gali apdovanoti skirtingais potyriais, tad kaip pasirinkti...
-
Lapiniai kopūstai: kodėl tai – supermaistas?2
Lapiniai kopūstai – viena maistingiausių kopūstų rūšių. Šiuose kopūstuose gausu vitaminų A, C ir K, o kopūstuose esančios skaidulos padeda užtikrinti gerą virškinimo sistemos veiklą. Tai universali daržovė, paįvairina...
-
Dietistė V. Kurpienė: pomidorai – skanu ir naudinga5
Dažnai domimasi, kokie pomidorai vertingiausi: raudoni, oranžiniai, geltoni ar juodi? Tiesa ta, kad skirtingų spalvų pomidorai turi skirtingų ypatybių, kurios visos mums savaip naudingos ir reikalingos. Dietistė Vaida Kurpienė pataria valgyti skirting...
-
Žiemos atsargoms – raugintos daržovės (receptai)
Vis dar mėgaujamės šviežiomis sodo, daržo ir šiltnamio gėrybėmis, tačiau artėjant rudeniui skubame pasiruošti daržovių žiemai. Tam puikiai pasitarnauja rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų giriamas, b...
-
Apkepai su voveraitėmis – sotiems pietums (receptai)
Apkepai su grybais, daržovėmis ir mėsa – ne tik gardus, bet ir įspūdingai atrodantis patiekalas. Tai ir puiki galimybė pasidžiaugti pirmu voveraičių derliumi. Geltona šių grybų spalva žymi ypatingą jų maistinę vertę – tai aug...