Greitai paruošiamas cukinijos apkepas su grybais ir šonine puikiai tiks vakarienei.
Sudėtinės dalys:
Cukinija, 600 g
Kiaušinis, 3 vnt.
Pienas, 100 ml
Druska, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Miltai, 4 v. šaukštai
Fermentinis sūris, 150 g
Kiaulienos šoninė, 100 g
Grybai, 100 g
Svogūnas, 1 vnt.
Špinatai, pagal skonį
Krapai, pagal skonį
Gaminimas:
Žiemai įpusėjus rūsyje pūpso paskutinė cukinija. Taip ir bado akis, taip ir erzina panaudoti Užgavėnių blyneliams, troškiniui arba apkepui. O ar patiekalai iš cukinijos yra populiarūs Jūsų namuose?
Šį kartą gaminsime puikiai vakarienei tinkantį cukinijos apkepą (plokštainį), pagardinsime žalumynais, karštai rūkytos šoninės gabalėliais ir grybais… Bet apie viską iš pradžių.
Keptuvėje apkepame svogūną ir grybus – visa tai paliekame atvėsti.
Cukiniją nulupame ir smulkiai sutarkuojame (bulvių tarka). Įmaišome trijų kiaušinių plakinį, pusę stiklinės pieno, pagardiname druska ir pipirais. Suberiame miltus ir tarkuotą sūrį, tolygiai išmaišome. Pridedame juostelėmis pjaustytą karštai rūkytą kiaulienos šoninę ir apkeptus grybus, taip pat po šaukštą smulkintų krapų ir špinatų. Išmaišome.
Cukinijos apkepo tešlą sukrečiame į riebalais išteptą kepimo formą ir dedame į iki 190°C įkaitintą orkaitę kepti 50-60 min.
Gero apetito!
Naujausi komentarai