Kodėl video turinys darosi vis populiaresnis?

  • Teksto dydis:

Vaizdo įrašų rinkodaros statistikos yra rekordiškai aukštos. Nuo 2016 m. įmonių, naudojančių video klipus kaip rinkodaros priemonę, skaičius išaugo 41 proc. Šiame straipsnyje nagrinėsime vaizdo įrašų tendencijos privalumus. Kodėl video klipai tapo tokie populiarūs?

Vaizdo įrašai teigiamai veikia reklamos investicijų grąžą ir pardavimus

86 proc. rinkodaros specialistų teigia, kad vaizdo įrašų reklama veiksmingai skatina pardavimus. Tai rodo, kad taip teigiančių rinkodaros specialistų procentinė dalis padidėjo dviem punktais, palyginti su 2021 m. Tai penkiais punktais daugiau, palyginus su 2019 m. taip teigusių rinkodaros specialistų procentine dalimi. Akivaizdu, kad vaizdo rinkodaros rezultatai tik gerėja.

Šie rezultatai lemia, kad 87 proc. rinkodaros specialistų teigia, jog vaizdo įrašų reklama užtikrina puikią reklamos investicijų grąžą (ROI). 82 proc. sako, kad video klipai padidino jų įmonės pajamas. Argi ne tokia yra rinkodaros esmė? Jei esate tarp tų, kurių arsenale dar nėra vaizdo reklamos, turite veikti nedelsdami, nes jau dabar praleidote daugybę pardavimo galimybių. Čia į pagalbą skuba profesionalūs vaizdo turinio kūrėjai ECONTENT STORE.

Vartotojai labiau pasitiki prekių ženklais

Anksčiau vartotojai, norėdami sužinoti apie produktą, lankydavosi įvairiose svetainėse, skaitydavo atsiliepimus internete ir galbūt peržiūrėdavo kelis YouTube vaizdo įrašus. Dabar, kai video klipai prieinami visuose pagrindiniuose socialiniuose tinkluose, potencialiems pirkėjams yra kur kas lengviau. Remiantis HubSpot tyrimais, 66 proc. vartotojų, norėdami sužinoti apie prekės ženklą ar produktą, žiūrėjo vaizdo įrašų turinį (produkto demonstracijas, apžvalgas, dažniausiai užduodamus klausimus, išpakavimus ir t. t.).

Tendencija aiški: vartotojai vis dažniau tikisi matyti prekių ženklų vaizdo įrašų turinį. Kodėl? Vaizdo įrašai suteikia vartotojams galimybę:

pamatyti, kaip gaminys ar paslauga veikia realiame gyvenime;

atrasti bet kokius trūkumus, prieš įsigyjant prekę;

nustatyti privalumus, apie kuriuos jie gali nesužinoti iš tekstinio aprašymo.

Be to, toks turinys gali būti autentiškesnis nei stipriai suredaguotas produkto kadras. Tai gali padidinti vartotojų pasitikėjimą prekės ženklu ar pasiūlymu.

Vartotojai mėgsta matyti vaizdo įrašus socialiniuose tinkluose

Vartotojai vis dažniau mato vaizdo įrašus visose platformose. Nesvarbu, ar tai būtų tinklaraščiai, Instagram ar YouTube, jie tikisi daugiau video turinio. Vaizdo įrašai yra mėgstamiausia vartotojų matoma prekės ženklo turinio rūšis socialiniuose tinkluose. Remiantis 2018 m. ataskaita State of Social Video Marketer Trends, 73 proc. vartotojų teigia, kad priimant sprendimą dėl pirkimo juos paveikė prekės ženklo buvimas socialiniuose tinkluose. Vien ši statistika rodo, kaip laikui bėgant vaizdo įrašai populiarėja. Video klipams darant didelę įtaką vartotojų sprendimams, nenuostabu, kad Instagram gali tapti sparčiausiai augančia platforma, kurioje vaizdo turinys naudojamas pirkiniams skatinti.

Vaizdo įrašų reklamų statistika įvairiose platformose

Vaizdo įrašų turinys gerai veikia įvairiose platformose, ir rinkodaros specialistai tai tikrai žino. Todėl video klipai yra viena iš dažniausiai naudojamų turinio rūšių socialinių tinklų rinkodaroje. Vaizdo įrašus internete kiekvieną savaitę žiūri 78 proc. žmonių, o 55 proc. žiūri vaizdo įrašus kasdien. Čia pateikiame keletą 2022 m. socialinių tinklų vaizdo įrašų statistikos duomenų, kurie gali būti naudingi arba tiesiog įdomūs.

YouTube vaizdo įrašų reklamų statistika

Šiuo metu YouTube turi žavų skaičių – daugiau nei 2 mlrd. vartotojų. Apytikriai jį galima apibūdinti kaip beveik ⅓ interneto. Nenuostabu, kad YouTube yra antra pagal populiarumą interneto svetainė pasaulyje (po Google). Vidutinė YouTube auditorija yra 18-34 metų amžiaus. Tai reiškia, kad jūsų vaizdo įrašą greičiausiai žiūrės mokus naudotojas, kuris turės galimybę įsigyti jūsų produktą.

51 proc. vartotojų savo laiką praleidžia YouTube.

2019 m. YouTube pakeitė Facebook kaip didžiausią įtakos šaltinį klientų elgsenai.

Dauguma (90 proc.) klientų naujas įmones ar produktus atranda naudodamiesi YouTube.

Instagram statistika

1 iš 4 vartotojų atliks pirkimą, pamatę Instagram Story.

79 proc. prekių ženklų teigia, kad iš savo Instagram paskyros sulaukė naujo kliento.

73 proc. rinkodaros specialistų įgijo naują klientą, skelbdami Instagram Stories.

41 proc. rinkodaros specialistų teigia, kad dar 2020 m. Instagram Stories tapo viena svarbiausių rinkodaros strategijų.

Apie 25 proc. Instagram reklamų sudaro vienas vaizdo įrašas.

Vaizdo įrašai sukelia daugiau įsitraukimo nei bet kuris kitas Instagram turinio tipas.

Facebook vaizdo įrašų įsitraukimo statistika

45 proc. vartotojų laiką leidžia Facebook tinkle.

93 proc. prekių ženklų kas savaitę savo Facebook paskyroje skelbia bent 1 vaizdo įrašą.

64 proc. įmonių teigė, kad dėl Facebook paskelbto vaizdo įrašo per pastaruosius 12 mėnesių sulaukė naujo kliento.

Kasdienę Facebook Watch auditoriją sudaro apie 140 mln. naudotojų. Jie paprastai kasdien praleidžia 26 minutes žiūrėdami vaizdo įrašus.

Beveik 75 proc. prekių ženklų naudoja vaizdo įrašų reklamą Facebook.


Šiame straipsnyje: videosocialiniai tinklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių