„Intel“ kompanija susidomėjo 16 metų vunderkindu

  • Teksto dydis:

Naujienų agentūra "Reuters" pranešė, kad amerikiečių vunderkindas, kuriam yra sukakę 16 metų ir kuris garsėja savo, kaip išradėjo veikla, greitu metu pradės dirbti kompanijoje Intel.

Amerikiečių moksleivis Joe Hudy ne tik turėjo garbės parodyti JAV prezidentui Barackui Obamai savo sukonstruotą pneumatinę patranką, kuri tuo metu šaudė zefyrais, tačiau gavo iš procesorių giganto Intel pasiūlymą atlikti stažuotę viename iš kompanijos padalinių, kuris užsiima naujų įrenginių kūrimu.

Atlikti stažuotę Intel paprastai siūloma aukštus rezultatus ir nestandartinius gebėjimus turintiems koledžo studentams, tačiau jaunajam talentui JAV technologijų gigantas padarė išimtį.

Joe Hudy jau ne kartą buvo minėtas amerikiečių žiniasklaidos, daug kartų rašyta apie jo projektus elektronikos srityje. Vaikinas eksperimentuoja su Arduino platforma, vienam iš konkursų yra sukūręs kompiuterių, kuriam maitinimą tiekia saulės baterijos.

Sprendžiant iš Intel iniciatyvos, procesorių gigantas stebi ne tik talentingus studentus, tačiau bando išsiauginti specialistų, pradedant mokyklos suolu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių