Didelių veislių šunims – neįprastas SPA

Nors Kaune jau beveik metus veikia keturkojams augintiniams skirta SPA, tačiau daugybės didelių veislių šunų šeimininkai iki šiol nežino apie unikalią galimybę išmaudyti, išdžiovinti, apkirpti kailį ir nagus savo stambiam keturkojui SPA savitarnos būdu.

Kur maudote didžiulius šunis?

Didelių šunų, o ypač tų, kurie gauruoti, šeimininkams kelis kartus per metus iškyla problema – kur išmaudyti, nukirpti tokį gyvūną. Juk žinia – šunų kirpyklose nėra sąlygų suteikti minėtas paslaugas tokio stambaus sudėjimo šunims, kaip, pavyzdžiui, senbernaras, landšyras, shilon aviganis, haskis, akita ir pan. Tačiau dabar tokių ir panašių veislių šunų šeimininkai gali lengviau atsikvėpti – Kaune savitarnos principu veikia keturkojų augintinių SPA, kas, be abejo, daugeliui yra naujovė.

Kaip tas SPA atrodo iš arčiau, kas ir kaip ten vyksta? Siekdami patenkinti smalsumą, užsukome į ramią Žaliakalnio gatvelę. Joje, niekuo neišsiskiriančio namo lange, akį traukia žydra reklama, kurioje tarp gyvūnų pėdučių puikuojasi dviejų kačių ir šuns snukučių nuotraukos bei užrašas "Linksmoji uodegytė". Paspaudus durų skambutį, namo viduje pasigirdo džiugus šuns lojimas. Duris atvėrė geros nuotaikos namo šeimininkė Jolita Pokvietė ir pakvietė į vidų. Čia netikėtus svečius, smagiai vizgindama uodega, pasitiko solidaus amžiaus mišrūnė kalytė Dina. Pasirodo, jos uodegėlė žmonių akivaizdoje visada pakelta, vizganti. Todėl ir SPA gavo tokį pavadinimą – "Linksmoji uodegytė".

Kaip radosi SPA idėja

"Po 23 metų darbo pradinių klasių mokytoja, supratau, kad noriu keisti specialybę. Kol suvokiau, kuo noriu būti, gilinausi į meno, jogos paslaptis, lankiau aktorių studiją, dirbau savanore "Penktoje kojoje", iš kur, beje, ir parsivežiau Diną į namus. Baigusi gyvūnų priežiūros studijas Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre, nusprendžiau atidaryti šunų kirpyklą, tačiau ilgainiui supratau, kad šis darbas man yra per sunkus. Štai tada ir kilo šio savitarnos SPA idėja", – aiškino Jolita, glostydama paimtą iš gyvūnų prieglaudos Diną, kuri dar kartais švelniai vadinama "kukuliuku".

Pasirodo, nėra jokio sezoniškumo šunų, gyvenančių patalpose, maudymui – jie maudosi ir žiemą, ir vasarą.

Anot Jolitos, ji ištekėjo už žmogaus, kuris ne tik girdi jos svajones, bet ir jas įgyvendina. Jo vardas Virginijus. Jis ir įrengė visas SPA patalpas, esančias uždaro kiemo atskirame name. Užėjus vidun – šviesu, erdvu, švaru, tvarkinga. Ant suolo, prie lango padėtas į dulkių siurblį panašus įrenginys. "Tai sienoms apšiltinti skirta įranga, – nusijuokė Jolita. – O jei rimtai – kailio džiovinimo ir poplaukio išpūtimo įrenginys, kuris naudojamas išmaudžius didžiulį gauruotą šunį. Pavyzdžiui, po akitos poplaukio išpūtimo surenku nuo sienų, lubų, grindų tiek išpūsto poplaukio, kad iš jo galiu suformuoti dar vieną akitą".

Visa, kas reikalinga

Pasirodo, nėra jokio sezoniškumo šunų, gyvenančių patalpose, maudymui – jie maudomi ir žiemą, ir vasarą. "Atvedu šeimininką su šunimi į SPA ir čia abu palieku. Jei šuns šeimininkas negeba pats jo išmaudyti, išdžiovinti jo kailio, patrumpinti nagų, į talką ateinu aš."

Patalpoje yra visa, kas reikalinga: žirklės, elektrinė nagų dildė, rankšluosčiai, įvairios šukos, guminės pirštinės, didžiulė, patogi vonia su šoninėmis durelėmis, neslystančiu kilimėliu ir medinėmis grotelėmis, šampūnai, kondicionieriai, elektriniai kailio džiovintuvai, poplaukio išpūtikliai, kaukės ant veido, kad žmogui nepatektų plaukų į kvėpavimo takus, žaisliukai šunims, kad nestresuotų neįprastoje aplinkoje ir kt.

Atvežami ir maži šunys

"Žinoma, galima atsinešti ir savo rankšluosčius, šampūnus ir pan. – tokiu atveju valanda, praleista SPA, kainuoja pigiau. Čionai atvežami ir maži šunys, nes namuose tikrai nėra tokių sąlygų kaip čia", – įsitikinusi Jolita.

Kitas keturkojis klientas su šeimininku priimamas tik po to, kai Jolita ar jos šeimos nariai išvalo patalpas, viską dezinfekuoja. Štai keli atsiliepimai feisbuke apie apsilankymą su šunimis šiame keturkojų SPA. "Labai patiko! Tikrai rekomenduojam šią šuniukų savitarnos plovyklą. Pasirūpinta viskuo – nuo A iki Z. Tikrai apsilankysim dar ne kartą!" – rašė Justina. "Viskas, ko reikia, kad šuo namo grįžtų kvepiantis, švarus ir be nereikalingo kailio: patogu, paprasta ir malonu tiek šeimininkui, tiek augintiniui!" – rašė Ieva.

Vietoje TV antenos – Taškas

Pasiteiravau Jolitos, ar tai pagrindinis jos darbas – prižiūrėti gyvūnų SPA. "Ne, ne pagrindinis. Aš dar dirbu "Megos" kontaktiniame Zooparke edukologe. Taigi, iš dalies vėl grįžau prie vaikų edukacijos, nes jų ten daug apsilanko. Prižiūriu įvairius gyvūnus, pasakoju apie juos vaikams, pravedu įdomias ir informatyvias edukacijas. Dirbdama čia aiškiai juntu, kokia graži ir gili yra vaikų ir gyvūnų simbiozė", – teigė pašnekovė.

Pasmalsavau, kur tos katės, kurių nuotraukos yra gyvūnų SPA reklamoje. "Išsislapstė po kambarius – vengia nepažįstamų žmonių. Nebent katinas Taškas išdrįstų pasirodyti čia kartu su manimi. Mat jis čia senbuvis. Prieš keturiolika metų važiavau į turgų pirkti TV antenos, o grįžau su smarkiai sergančiu katinu. Tik po atkaklaus trijų mėnesių gydymo šį gražuolį pavyko pastatyti ant kojų."

Randa laiko ir savanorystei

"Bailiausias iš trijų gyvūnų yra Spirgis, kuris kaime tiesiog "atskrido" per mūsų sodybos tvorą iš kaimyno pusės. Mat kaimynas ištraukė kačiuką iš po automobilio kapoto ir pavarė jį šalin. Taip Spirgas atsidūrė pas mane. Tada pagalvojau, kad namuose jau tikrai gana gyvūnų", – pasakojo Jolita.

Tačiau aktyvi moteris visgi randa laiko dar ir savanorystei – prižiūri netoli jos tėvų daugiabučio namo kieme gyvenančias kates. Jos yra oficialiai registruotos, turi įteisintą šėryklą ir Jolitos su vyru pastatytus namelius, išklotus žiemai šiaudais. Daugelis šio rajono benamių kačių pavydi Jolitos ir jos vyro Virginijaus globotinėms, kuriomis jos tapo pagal PSP programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
pradinukų mokytoja susiraukus būdavo, o čia juokiasi :D gal dabartinė veikla labiau "apsimoka"

Anonimas

Anonimas portretas
O šunims namus ir gamyklų akcijas jau galima paveldėti ? Gal ir pensijas pradėsim mokėti ? Paminklus jau statom ir «pareigūnais » tituluojam....

Vita

Vita portretas
O šuniuu SPA masažai ir procedūros su laiminga pabaiga? Mano Džeris pasjutiniu metu toks nervuotas su mamyte piktas. Jei paslauga su laiminga pabaiga atvesčiau procedūroms.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių