Vitaminai gali padidinti moterų mirties riziką

Vitaminų naudojimas gali sukelti daugiau problemų nei naudos, rodo naujausias mokslinis tyrimas.

Minesotos universiteto mokslininkai ištyrė 38 tūkst. moterų vitaminų ir maisto papildų naudojimo duomenis 1986, 1997 ir 2004 metais.

Moterys, kurios naudojo maisto papildus, turėjo 2,4 proc. didesnią riziką mirti, rašo myhealthnewsdaily.com.

„Mūsų tyrimas parodė, kad maisto papildų vartojimas nepadeda išvengti chroninių ligų, - sako tyrimo autorius Jaakko Mursu. – Siūlome žmonėms pergalvoti, ar tikrai reikalingas papildų naudojimas ir geriau koncentruotis ties sveiku maitinimu“.

Mokslinis tyrimas vitaminų ir maisto papildų naudojimą su mirtingumu. 40,8 proc. tyrime dalyvavusių moterų, kurios naudojo vitaminus, iki 2008 metų buvo mirusios. Tuo metu vitaminų nevartojančių moterų mirtingumo procentas buvo 39,8 proc. Nepaisant tyrimo išvadų, mokslininkai negali teigti, kokia buvo didesnio mirtingumo konkreti priežastis.

„Žinoma, tai ne paslaptis, kad per didelis tam tikrų medžiagų vartojimas yra nuodingas, - kalbėjo mokslininkas. – mirtingumo skirtumas gali būti nulemtas didelės tam tikrų dalelių koncentracijos maisto papilduose“.

Nors daugumos vitaminų ir maisto papildų vartojimas buvo susietas su didesniu moterų mirtingumu, kalcio papildų naudojimas turėjo priešingą efektą. Juos naudojančių moterų mirtingumas buvo 3.8 proc. mažesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Labai gaila, kad norint perskaityti straipsnį, tenka susidurti su rašybos ir stiliaus klaidomis ("didesnią riziką mirti"; " geriau koncentruotis ties sveiku maitinimu"). Vis dėlto skaitant jūsų rašliavą, norėtųsi nors šiek tiek atidumo, jei jau nutarėte kažką apskritai rašyti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių