Tyrimas: iki kada tiesiog būtina mesti rūkyti?

Žmonės, kurie meta rūkyti iki 40–44 metų, gali gyventi tiek pat, kiek ir niekada nerūkę žmonės, rodo naujas, reikšmingas tyrimas. Mokslininkai yra nustatę, kad šis žalingas įprotis sutrumpina žmogaus gyvenimą maždaug dešimčia metų, rašo portalas DELFI.lt.

Tačiau išsami sveikatos ir mirties duomenų analizė, atlikta Jungtinėse Valstijose, parodė, kad žmonės, metę rūkyti iki 40-ojo gimtadienio, sugebėjo susigrąžinti beveik visus prarastus metus, rašo dailymail.co.uk.

„Jei mesite rūkyti iki 40 metų, o pageidautina – dar anksčiau, atgausite beveik visą dešimtmetį gyvenimo, kurį buvote praradę dėl nuolatinio rūkymo“, - sakė tyrimo vadovas Prabhatas Jha iš Toronto universiteto.

P. Jha komanda nustatė, kad žmonės, metę rūkyti tarp 35 ir 44 metų, savo gyvenimą prailgino maždaug devyneriais metais, o žmonės, kurie šio žalingo įpročio atsisakė tarp 45 bei 54 metų ir tarp 55 bei 64 metų atitinkamai susigrąžino šešerius ir ketverius gyvenimo metus.

Šis tyrimas papildė Didžiosios Britanijos, Japonijos ir Jungtinių Valstijų mokslininkų įrodymus, kad rūkymas visame pasaulyje iš žmogaus atima apie dešimt gyvenimo metų.


Šiame straipsnyje: rūkymasgyvenimo trukmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
taip ir padariau...

to as

to as portretas
gerai,jei tie susigrąžinti metai bus mieli gyvent,o ne egzistuot...aš mečiau rūkyt tik dėlpinigų-tiesiog gaila mokėt valstybei tokius akcizus,ir tiek.

Jons

Jons portretas
Mečiau 33,dabar man 57,jaučiuosi puikiai,nebesuprantu,kodėl man reikėjo rūkyti...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių