Naujametinis makiažas: kaip atrodyti stulbinamai?

  • Teksto dydis:

Naųjųjų metų vakarėlis – puiki proga atskleisti visą savo žavesį. O jam pabrėžti kiekviena stengiasi susikurti išskirtinį makiažą. Ryškios lūpos ar akys – kad ir kas akcentuojama, ekspertai siūlo Naujųjų metų sutikimui rinktis drąsesnį ir nekasdienį makiažą, nebijoti žaisti su spalvomis ir makiažo priemonėmis. 

Prieš darant bet kokį makiažą, labai svarbu tinkamai paruošti veidą, kad makiažas ne tik dailiai atrodytų, bet ir išliktų visą vakarą.

„Odą būtina gerai sudrėkinti kremu ar serumu, kuris apsaugos ją nuo tempimo jausmo, suminkštins ir padarys elastingą. Kremui susigėrus, pirmasis veido padengimo žingsnis – makiažo bazė. Ji užpildys smulkias raukšleles ir išlygins veido odą, padės makiažui ilgiau išsilaikyti“, – pataria „Mary Kay“ vizažistė Jelena Liaudinienė.

Patariama veidą tolygiai padengti kreminės tekstūros makiažo pagrindu, kuris užmaskuos visus odos trūkumus. Jeigu lieka probleminių vietų, jas siūloma paslėpti specialia maskuojamąja priemone. Veido padengimas pabaigiamas permatoma, biria ar mineraline pudra, kuri užfiksuos makiažą ir leis nesukti dėl jo galvos visą vakarėlį.

Paruošus veido odą, galima kurti pasirinktą makiažą. Čia pagrindinė taisyklė – jeigu makiaže akcentuojamos lūpos, akims rinkitės neutralias spalvas, jeigu, priešingai, norite paryškinti akis, lūpoms tiks nude ir panašūs atspalviai.

Lūpos kaip uogos

Merginoms ir moterims, kurios nori visus sužavėti tobulomis lūpomis, rekomenduojama rinktis ryškių lūpų makiažą.

Kiekvieną makiažą reiktų pradėti daryti nuo viršaus, t.y. nuo akių makiažo. Net ir akcentuojant lūpas, akys ir antakiai turi būti sutvarkyti. Tiesa, pasirinkus ryškių lūpų makiažą, pirmiausia reikėtų nuspręsti, kokia spalva ryškinsite lūpas. Jeigu šilto atspalvio, šiam makiažui reikės ir šilto atspalvio skaistalų. Jeigu lūpos šaltos, skaistalai taip pat turėtų būti šalto atspalvio“, – pataria J. Liaudinienė.

Visų pirma siūloma sutvarkyti antakius, kurie, pagal naujausias šių metų tendencijas, turėtų būti pakankamai išraiškingi, tvarkingi, tačiau nepraradę natūralumo.

Pradėjus akių makiažą, akių vokus svarbu padengti šešėlių baze, kad šelėliai nesubėgtų į raukšleles. Šiam makiažui rekomenduojama paryškinti tik voko gilinimo liniją ties akiduobės kaulu. Paryškinus liniją, šešėlius reikia švelniai išretušuoti, kad neliktų linijos brėžimo žymių.

Judančią voko dalį Naujametiniam vakarėliui siūloma padengti švytėjimo dalelių turinčiais atspalviais. Turinčioms įgūdžių patariama makiažą užbaigti plona, tarp blakstienų nubrėžta linija, kuriai puikiai tiks tamsiai rudas ar juodas pieštukas, o norinčios išraiškingesnių akių turėtų rinktis turkio atspalvį.

Kadangi šiuo makiažu pabrėžiamos lūpos, šį sezoną siūlomi madingi matiniai tamsių atspalvių ar vyno raudonumo lūpų dažai. Kuo lūpų dažai tamsesni ir labiau matiniai, tuo įvaizdis bus efektingesnis. Didžiausią efektą galima sukurti lūpas dažant lūpų kontūro pieštuku. Juo ne tik paryškinama lūpų linija, bet padengiamos ir visos lūpos. Tačiau, naudojant pieštuką, labai svarbu paruošti lūpas – jos negali būti sausos ir suskeldėjusios.

Makiažą reikėtų užbaigti prie lūpų atspalvio priderintais skaistalais.

Ryškiname akis

Norinčioms Naujuosius metus sutikti viliojančiu ir paslaptingu žvilgsniu, siūloma rinktis ūkanotų akių (dūminį) makiažą.

Čia taip pat pradedama nuo antakių. Juos sutvarkius, kuriamas įspūdingas akių makiažas. Šis akių makiažas pasižymi tarpusavyje derančių atspalvių perėjimu, kuris kuriamas ne vertikaliai, o horizontaliai.

„Šio akių makiažo akcentas – šviesi ir žėrinti centrinė akies voko dalis. Tačiau pirmiausia visą akies voką, paliekant nedažytą voko centrinę dalį, būtina padengti tarpusavyje derančiais šešėliais – nuo tamsiausio atspalvio iki šviesiausio. Tamsiausiu atspalviu ryškinama voko dalis ties blakstienomis, keliaujama aukštyn, pasirenkant vis šviesesnį atspalvį iki voko gilino linijos. Ją reikia paryškinti šviesesniu atspalviu, voko daliai iki antakių rekomenduojama rinktis dar šviesesnius atspalvius. Ūkanotam makiažui itin svarbus tolygus vieno atspalio perėjimas į kitą. Paliktai centrinei voko daliai siūloma rinktis šviesą atspindinčius šešėlius, kurie suteiks šventiško žėrėjimo ir sukurs vadinamąjį glamūrinį makiažą. 

Paryškinus akis, lūpoms siūloma rinktis pieštuką, kurio atspalvis derėtų prie odos spalvos, tačiau jis neturėtų būti ryškus. Drąsesnėms rekomenduojama išbandyti pieninių lūpų efektą, kai lūpoms suteikiama šviesesnė nei natūrali spalva. Taip paslaptingų akių makiažas atrodys dar efektyviau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Kiek dar laiko šita mirštanti gulbė publikuosis?

oma

oma portretas
kas galetu argumentuotai paaiskinti,koks yra atrodymo tikslas.Sitiek pastangu ir laiko. Ar kad butum pastebetas ir pavartotas?

omama

omama portretas
Ar šita, kur nuotraukoj, mirtį pamatė, ar pati vaizduoja mirtį?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių