Lininiai drabužiai – ir biure, ir paplūdimyje

  • Teksto dydis:

Visi žinome, kad vasarą labai tinka dėvėti lininius drabužius. Tačiau neretai mums kyla klausimų, kiek plačiai galima naudoti liną, ypač kalbant apie progas, reikalaujančias elegantiškos aprangos.

Renkasi ir vestuvėms

„Lininių drabužių ieškoma ne tik laisvalaikiui, bet ir šventėms: krikštynoms, vestuvėms, – sako lininių drabužių parduotuvės darbuotoja Fioleta Nantienė. – Būna tokio stiliaus vestuvių, kai visi rengiasi lininiais drabužiais, taip atliepdami senovines tradicijas.“

Vis dėlto pagrindinė priežastis, kodėl žmonės mėgsta ir perka lininio audinio drabužius, – natūralumas. Linas, kaip ir medvilnė, sugeria prakaitą, jis turi vėsinančių savybių, apsaugo žmogaus organizmą nuo ultravioletinių spindulių.

Dažnai nuogąstaujama dėl didesnio lininių drabužių glamžymosi, bet yra priemonių sušvelninti šį trūkumą.

Linas, nepaisant savo kaprizingumo, laikomas privilegijuotu ir nesenstančiu audiniu.

„Išskalbus lininį drabužį reikia gerai išpurtyti ir džiovinti pakabinus ant pakabos, – pataria žinovė. – Arba galima rinktis maišytą liną. Jis su elastanu, storesnis, bet labai praktiškas – labiau tempiasi ir kur kas mažiau glamžosi. Be to, po kiekvieno skalbimo lino audinys minkštėja ir tampa mažiau glamžus.“

Vertinančioms eleganciją

Stilistė Svetlana Frolova atkreipia dėmesį, kad karštą vasaros dieną labai svarbu, jog drabužiai kvėpuotų.

„Tai svarbu visoms moterims, bet ypač – elegantiško amžiaus damoms. Todėl tokie audiniai kaip medvilnė ir linas yra tiesiog nepakeičiami ir biure, ir kuriant kasdienį įvaizdį, ir paplūdimyje“, – teigia stilistė.

Žinoma, lininiai drabužiai yra linkę glamžytis, todėl elegantišką stilių mėgstančioms moterims rekomenduojama rinktis mišrius audinius.

„Elegancija netoleruoja netvarkingumo, o susiglamžiusi apranga atrodo netvarkingai. Tiesa, kai kurie lininių drabužių gamintojai užsimena, kad liną pradėjo kažkaip ypatingai apdoroti ir jis dabar daug mažiau glamžosi. Kalbant apie stilių, linas naudojamas visur. Darbo ir švenčių dienomis, darbe ir namuose, už miesto ir paplūdimyje galite puikiai jaustis dėvėdami lininius drabužius“, – sako S.Frolova.

Ir tradiciškai, ir romantiškai

Pasak jos, linas geriausiai dera su džinsine medžiaga, plona vilna, šifonu, medvilne. Priklausomai nuo lininio gaminio kompaniono, komplektas atrodys kitaip: kartu su džinsiniu audiniu – laisviau, su vilna – tradiciškiau, su šifonu – romantiškiau.

Kuriant elegantišką stilių lino naudojama ne per daug ir stengiamasi rinktis griežtas formas. Pavyzdžiui, gana įspūdingai atrodys vasariška lakoniškų spalvų versija iš lino ir dirbtinio pluošto audinio, papildyta elegantiškais aksesuarais. Linas puikiai dera prie laisvalaikio stiliaus, dėvint lininius drabužius labai lengva susikurti etninio stiliaus įvaizdį.

„Lininiai drabužiai spintoje išduoda skonį ir tradicijų puoselėjimą. Juk linas, nepaisant savo kaprizingumo, laikomas privilegijuotu ir nesenstančiu audiniu. Ir jei jums atrodo, kad lino pranašumai nusveria jo trūkumus, dėvėkite lininius drabužius su malonumu!“ – linki stilistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
lino drabuziai biure nepatogu ,nes labai glamzosi

LINO drabužiai

LINO drabužiai portretas
ŠILKO, VILNOS, LINO, MEDVILNĖS drabužiai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių