UEFA prezidentas: dėl kiekybės kokybė nenukentės

Kitame Europos futbolo čempionate kokybė dėl kiekybės nenukentės, pirmadienį pareiškė UEFA prezidentas Michelis Platini.

Po ketverių metų čempionate varžysis ne 16, o 24 komandos, informuoja naujienų agentūra AFP.

„Manau, kad turėsime dar aštuonias geras kvalifikaciją įveikusias komandas. Tai nepaveiks rungtynių kokybės. Tai nebus problema kokybei“, – Varšuvoje žurnalistams kalbėjo jis.

Galutinis sprendimas dėl 2016 metais Prancūzijoje vyksiančio čempionato formato dar nepriimtas, o M. Platini teigia, kad dar reikia išklausyti čempionato komisijos pasiūlymus ir rekomendacijas.

„Pasaulio čempionate jau varžosi 24 komandos. Yra šešios grupės po keturias ekipas. Dvi geriausios patenka į kitą etapą, o keturios geriausiai pasirodžiusios ir likusios trečios keliauja į ketvirtfinalį“, – aiškino jis.

Anot jo, investicijos į būsimus Europos čempionatus labiau pasiteisins, kai dalyvių bus daugiau.

„Kaip galima tokiam miestui, kaip Lvovas (Ukrainoje), kuris pasistatė naują stadioną ir oro uostą, pasakyti „Štai ir viskas“ po trejų rungtynių?“ – pridūrė jis.

„Turiu omenyje tai, kad miestas visuomet turės palikimą ir plėtrą, tačiau čempionatas jam baigiasi po trejų rungtynių. Kai bus 24 komandos, mačų bus daugiau“, – sakė jis.

M. Platini, 1984 metais su Prancūzijos rinktine laimėjęs Europos čempionatą, vis dar daugiausiai įvarčių – devynis – per turnyrą įmušęs žaidėjas.

„Jei jie nepagerins mano rekordo šiame čempionate Lenkijoje ir Ukrainoje, UEFA prezidentas maloniai suteiks jiems galimybę tai padaryti su 24 komandomis“, – šypsodamasis pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: euro 2012futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių