Pranešama apie rasistinius išpuolius prieš futbolininkus Lenkijoje

Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) penktadienį pranešė jau sužinojusi apie rasistinius incidentus per Nyderlandų komandos viešą treniruotę, tačiau dar negavo oficialaus olandų skundo.

„UEFA jau buvo pranešta, kad įvyko kai kurių izoliuotų rasistinių šūkavimų incidentų, kurie įvyko per (trečiadienį vykusią) atvirą olandų komandos treniruotę Krokuvoje, - sakoma šios organizacijos pranešime. - UEFA dar negavo jokio oficialaus skundo iš KNVB (Nyderlandų futbolo federacijos).“

Dienraštis „De Telegraaf“ penktadienį paskelbė olandų rinktinės kapitono Marko van Bommelio (Marko van Bomelio) interviu, kuriame teigiama, kad komandos nariai girdėjo rasistinius šūksnius tarp maždaug 25 tūkst. žiūrovų, susirinkusių stebėti, kaip ši komanda treniruojasi Krokuvos futbolo stadione.

„Visi mes girdėjome beždžionių šūksnių pamėgdžiojimą, - M.van Bommelis sakė laikraščiui. - Negalime su tuo susitaikyti. Reagavome tinkamai, ir padėtis buvo išspręsta.“

„Jeigu kuris nors iš mūsų bus palydėtas beždžionių šūksnių per mūsų rungtynes, mes su tuo nesitaikstysime. Jeigu išgirsime kažką panašaus per rungtynes, nedelsiant kreipsiuosi į teisėją ir paprašysiu įsikišti.“

M.van Bommelis, kuris perėjo iš Italijos klubo „AC Milan“ į Nyderlandų komandą „PSV Eindhoven“, taip pat liejo pasipiktinimą dėl UEFA atstovų, kurie taip pat stebėjo šią treniruotę ir teigė nieko negirdėję.

„Atsidenkit ausis. Jeigu girdite šūkavimus, bet nenorite sakyti, kad juos girdėjote, tai dar blogiau“, - pareiškė jis.

„De Telegraaf“ anksčiau pranešė, kad grupė žiūrovų pamėgdžiojo beždžionių šūksnius, tyčiodamiesi iš juodaodžių krašto žaidėjų per apšilimą, todėl komandos nariai buvo priversti treniruotis toliau nuo sirgalių.

Vienas aukštas UEFA pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP, kad kai kurie Lenkijos futbolo aistruoliai buvo nepatenkinti, jog Krokuva netapo vienu iš keturių Lenkijos miestų, kuriuose vyks penktadienį prasidėsiančio Europos futbolo čempionato rungtynės, ir pasistengė būti išgirsti.

Penktadienį paskelbtame UEFA pranešime nenurodoma, kad bus pradėtas šio esą nereikšmingo incidento tyrimas, tačiau grasinama imtis veiksmų, jeigu tokie atvejai kartosis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

am

am portretas
Ko norėti iš tų banditų gaujų. Daugelis tuos žmones matėme Kaune ir Vilniuje. Negarbė Lenkijai, diplomatinis skandalas, nes visų akys šiuo metu sufokusuotos į prasidedantį čempionatą.

Svainis

Svainis portretas
Dar Juozas Baltušis yra sakęs,jog futbolas yra antikultūra.Nei per vienos kitos sporto šakos varžybas nepasipila tokio laukiniškumo,kaip per futbolo.

futbolas

futbolas portretas
...niekam jusu kasioru nuomone nerupi.............futbolas NR.1 ir nieko jus nepakeisit,cia ir meile ,aistra ,agresija ...viskas viename.Todel visas pasaulis ir eina del jo is proto.............o jus ziurekite ta krepsini
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių