Olandijos spauda negailestingai išplūdo savo rinktinę

„Euro 2012“ B arba „mirtininkų“ grupė buvo negailėstinga Nyderlandų rinktinei. Tačiau taip žaisdami, kaip žaidė šiame čempionate, olandai nebus tarp tų rinktinių, kurių pasigestų futbolo mėgėjai. Pralaimėję visas trejas rungtynes jie tarptautiniame futbolo turnyre pasirodė prasčiausiai per visą istoriją.

Olandų spauda negailėstingai išplakė savo taip dievintus žaidėjus. Laikraščio „De Telegraaf“ antraštė pirmadienio ryte griausmingai skelbė „Oranje, gėda!“  Oranje - Olandijos rinktinės pravardė.

Sekmadienį oranžiniai stengėsi sukurti mažą stebuklą ir pakeisti visų Europos futbolo čempionatų istoriją. Dar nė viena komanda nebuvo patekusi į atkrintamąsias varžybas, pralaimėjusi pirmąsias dvejas grupės rungtynes.

Rungtynių su portugalais pradžia žadėjo daug - vienuoliktąją minutę galingu ir tiksliu tolimu smūgiu Portugalijos rinktinės vartininką Rui Patricio nuginklavo olandų saugas Rafaelis van der Vaartas. Tačiau tada prabilo iki tol čempionate tylėjęs portugalų kapitonas Cristiano Ronaldo. Du jo įvarčiai pribaigė šiame čempionate itin blankiai rungtyniavusią Olandiją.

Vis dėlto olandams pavyko perrašyti istoriją - iki šiol nė viename Europos futbolo čempionate jie nebuvo likę be taškų. Olandijos žiniasklaida savo šalies futbolininkams buvo negailestinga. Vienoje publikacijoje pasirodė kategoriškas vertinimas: „Olandijos komanda dabar žino, kur jai priklauso būti - futbolo elito pakraščiuose“.

„Išplakti“ buvo ir Nyderlandų rinktinės lyderiai: "Viskas buvo grindžiama iliuzija ir pasitikėjimu žaidėjais be entuziazmo, kaip Robinas van Persie'is, ar be ateities, kaip Markas van Bommelis. Tačiau net ir trenerio Berto van Marwijko pasirinkimas lemiamose rungtynėse vietoj M.van Bommelio leisti įvartį įmušusį R.van der Vaartą buvo sukritikuotas. Anot straipsnio autoriaus, tai atidengė skylėtą olandų gynybą.

Olandijoje girdisi įvairių nuomonių apie tai, kaip turėtų pasielgti rinktinės treneris B.van Marwijkas. Vieni skatina jį kuo greičiau atsistatydinti ir prisiimti atsakomybę už „gėdą“ ir „juodąjį puslapį Olandijos futbolo istorijoje“, kiti nėra tokie kategoriški ir yra linkę leisti treneriui pabandyti dar kartą. Jeigu B.van Marwijkas liktų, jam teks susitvarkyti su gerokai išpūstais savo žaidėjų ego.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Keisti ir treneri ir visa komanda, nes zaideju nera, su kuo tas treneris turi bandyti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių