Lietuvos jauniai Kaune sužais su graikais

Lietuvos jaunių (iki 16 metų; U-16) futbolo rinktinė (gimę 1996 metais ir jaunesni žaidėjai) pradėjo pasiruošimą rudenį Belgijoje vyksiančiam Europos U-17 čempionato kvalifikaciniam atrankos etapui.

Ketvirtadienį jaunieji futbolininkai namuose išbandys jėgas kontrolinėse rungtynėse su bendraamžiais iš Graikijos.

„Džiaugiamės kad pas mus sutiko atvykti toks pajėgus varžovas. Su graikais draugaujame jau nuo pernai - tada jų šalyje žaidė mūsų U-17 rinktinė. Sausį su jais susitikome ir V. Granatkino U-18 turnyre Rusijoje. Graikai vertina mūsų šalies jaunimo rinktines ir nutarė atvykti“, - sakė Lietuvos futbolo federacijos techninio skyriaus direktorius Stasys Stankus.

U-16 rinktinės treneris Vytautas Vaškūnas prieš rungtynes teigė esąs patenkintas pasiruošimu dvikovai ir tuo, kad į stovyklą atvyko visi kviesti futbolininkai. „Šiose draugiškose rungtynėse bandysime atlikti tam tikras užduotis ir stengsimės įveikti varžovą. Žaidėjai sveiki ir nusiteikę kovai“, - sakė U-16 rinktinės treneris.

Rinktinės pagrindą šioms rungtynėms sudarys Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtiniai, tačiau bus ir keletas užsienio klubuose rungtyniaujančių jaunųjų futbolininkų - anglų klubams atstovaujantys Tomas Dombrauskis ir Audrius Laučys, Vokietijoje žaidžiantis Vilius Drazdauskas ir Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) jaunimo komandai atstovaujantys broliai Tomas ir Andrius Rukai.

Pasak V. Vaškūno, ryškių lyderių komandoje nėra, o labiausiai patyrę - vyresnio amžiaus rinktinėse jau žaidžiantys T. Dombrauskis ir S. Rakauskas, taip pat ekipos kapitonas D. Šimkus. „Bet kokiu atveju svarbiausia, jog ši komanda nestokoja kovotojų dvasios, energijos ir pasižymi drausme“, - kalbėjo U-16 rinktinės treneris.

Lietuvos ir Graikijos U-16 rinktinių dvikova bus žaidžiama šį ketvirtadienį Kauno Nacionalinės futbolo akademijos stadione. Rungtynių pradžia - 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių