Ispanija „Euro 2012“ finale čempioniškai sutrypė italus

Kijevo olimpiniame stadione pasaulio ir Europos čempionai ispanai siekė trečiojo titulo iš eilės. Europos futbolo čempionato finale jie rezultatu 4:0 sutriuškino Italijosvienuolikę.

„Euro 2012“ finalą intensyviau pradėjo ispanai, nuolat grasindami Gianluigi Buffono vartams. Sykį kamuolį šiek tiek virš skersinio paleido Xavi Hernandezas. Netrukus fantastišką ataką surengę „raudonieji“ išsiveržė į priekį. Po Cesco Fabregaso puikaus perdavimo iš dešinės galva kamuolį į vartus 14-ąją minutę pasiuntė Davidas Silva.

Italai nepasimetė ir netrukus puolė atakuoti ir stengtis išlyginti rezultatą. Vis dėlto, visos Italijos rinktinės atakos atsimušdavo į ispanų gynybinius įtvirtinimus. Tuo netruko pasinaudoti Ispanijos futbolininkai. Kairiuoju kraštu spurtavo Jordi Alba, kuriam kamuolį perdavė Andresas Iniesta. Greita Ispanijos rinktinės kontrataka 41-ąją minutę baigėsi antruoju įvarčiu į „mėlynųjų“ vartus.

Baigiantis kėliniui Xavi ir D.Silva turėjo galimybę dar labiau padidinti persvarą, tačiau jiems to nepavyko padaryti.

Antrąjį kėlinį ispanai pradėjo lyg patys turėtų dviejų įvarčių deficitą. „Raudonieji“ tiesiog apgulė italų vartus. Į tai tik viena pavojinga ataka atsakė Antonio di Natale, nesėkmingai pasiuntęs kamuolį tiesiai į Ikerą Casillasą.

Įpusėjus kėliniui komandų žaidimas išsilygino. Vis tik, dažniau pavojus kildavo ties G.Buffono
vartais. Tai iš dalies lėmė tik antrajame kėlinyje aikštelėje pasirodžiusio Thiago Mottos traumos.

Išnaudoję visus keitimus, italai buvo priversti žaisti dešimtyje prieš vienuolika. Šios rungtynės,  traumų atžvilgiu, itin nesėkmingos italams - pirmajame kėlinyje dėl traumos buvo pakeistas Georgio Chielini.

84-ąją minutę atvirai lengvu žaidimu besimėgaujantys ispanai surengę dar vieną tikslią ataką. Prieš G.Buffoną vienas prieš vieną buvo išvestas C.Fabregasą pakeitęs Fernando Torresas. Netrukus tas pats F.Torresas atidavė kamuolį tik ką aikštelėje pasirodžiusiam Juanui Matai (pakeitė Andresą Iniestą), kuris dar pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Ispanai triumfavo trečiame dideliame futbolo turnyre iš eilės. To dar nėra pavykę padaryti nė vienai rinktinei.

Įvarčiai:
14 min. - Davidas Silva (1:0)
41 min. - Jordi Alba (2:0)
84 min. - Fernando Torres (3:0)
88 min. - Juan Mata (4:0)

Finalo dalyvių komentarus skaitykite portale futbolas.diena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luka

Luka portretas
Kažkaip pagailo italų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių