Ignaliniečių šeimoje auga būsimos futbolo žvaigždės

Turbūt kiekviena jauna šeima, susilaukusi palikuonių tikisi, kad jiems nuo mažumos skiepijama meilė ir dėmesys taps jų gyvenimo džiaugsmo ir pasididžiavimo pamatu. Bet neretai augantys vaikai, patekę į gyvenimo sūkurius, tėvams atsilygina nelauktais rūpesčiais ar net nusivylimo kartėliu.

Ignaliniečių Astos ir Rimanto Golubickų jauna šeima iš savo atžalų šito nejaučia.

Visi keturi vaikai gerai mokosi ir padoriai elgiasi, o tėvams atsidėkoti stengiasi savo gamtos padovanotais talentais.

Treneriai aikčioja iš nuostabos

Abu šie berniukai mokosi Ignalinos Č. Kudabos pagrindinėje mokykloje. Deivydas aštuntokas, o Paulius ketvirtokas. Matyt iš mamos medikės paveldėję judrumą, neliko nepastebėti Moksleivių namų futbolo trenerio Tado Bernoto. Pastarasis
į savo mažamečių auklėtinių treniruotes pirmuoju pasikvietė Deivydą ir juo nenusivylė. Berniukas per trumpą laiką įvaldė šio žaidimo abėcėlę ir tapo tarp savo bendraminčių aiškiu lyderiu. Jau užpernai žaisdamas Lietuvos seniūnijų mokyklų „Ežiobolo“ žaidynių finalinėse rungtynėse jis pelnė rezultatyviausio žaidėjo prizą, savo talentingu žaidimu atkreipęs visų komandų trenerių dėmesį. Ir dabar, dalyvaudamas įvairiose varžybose, jis savo žaidimu džiugina žiūrovus.

Neseniai pasibaigusiame Ignalinos futbolo sporto klubo iniciatyva surengtame salės futbolo taurės turnyre su Moksleivių namų sporto centro komanda Deivydas tapo žiūrovų numylėtiniu. Drąsiai kovodamas su daug vyresniais ir augalotais varžovais iš Utenos bei Švenčionių, pelnė net 6 įvarčius.

Savo vyresniojo broliuko pavyzdžiu seka ir ketveriais metais jaunesnis Paulius. Jį treneris T. Bernotas į bendraamžių treniruotes pasikvietė dar besimokantį pirmoje klasėje ir iš karto pastebėjo, jog berniukas yra net talentingesnis už brolį. Pasak trenerio, šis žemaūgis vaikinukas yra tikra gamtos dovana. Ne pagal savo amžių jis aikštelėje jaučiasi tarsi žuvis vandenyje. Jo žaidimo maniera, veržlumas, kamuolio valdymo technika ir kamuolio perdavimai komandos draugams – neįtikėtini ir nenuspėjami. Pernai, kai „Drūtūnų“ sporto aikštyne jaunieji T. Bernoto auklėtiniai rungtyniavo su viešėjusiais Sankt Peterburgo futbolininkais, jų treneris, pamatęs Pauliaus žaidimą, net aiktelėjo iš nuostabos. Jo teigimu, ne tik Sankt Peterburge, bet ir Rusijoje, kur šis žaidimas gana populiarus, tarp jaunųjų futbolininkų nėra matęs tokių talentų žaidėjo. Jeigu ir toliau jis taip žais, tai bus antrasis Pelė, kuris būdamas tokio amžiaus dar net taip nežaidė, kaip Paulius.

Futbolo tėvynėje – Anglijoje

Be abejo, kad šis berniukas savo virtuozišku žaidimu nustebino ir kitų šalių, kur žaidė ignaliniečiai, futbolo trenerius. Ir Lietuvos futbolo treneriai jau ne kartą atkreipė dėmesį į Pauliaus žaidimą. Jis kviečiamas žaisti į Visagino jaunųjų futbolininkų komandą, kur pernai dalyvaudama Lietuvos salės futbolo pirmenybėse, užėmė prizinę trečiąją vietą. Pastaruoju metu Pauliaus žaidimu susidomėjo ir Alytaus miesto jaunųjų futbolininkų treneris Rimas Kantrimavičius, kuris kviečia jį į savo auklėtinių treniruotes ir varžybas. Neseniai alytiškiai kartu su ignaliniečiu buvo išvykę į futbolo tėvynę Angliją, kur dalyvavo treniruočių stovykloje ne tik garsaus „Čelsio“, bet ir kitų žinomų klubų bazėse.

Ir šioje išvykoje Paulius Golubickas susilaukė aukšto įvertinimo, parsiveždamas į namus „Čelsio“ futbolo sporto klubo padovanotą naudingiausio žaidėjo prizą. Tokio dėmesio turbūt nėra sulaukęs nė vienas Lietuvos futbolininkas, ypač tokio amžiaus.

Šis jaunasis futbolo virtuozas MI prisipažino, kad ši išvyka į Angliją jam paliko nepamirštamų prisiminimų visam gyvenimui. Ten jis pamatė ne tik kaip žaidžia pasaulyje gerai pažįstamos futbolo žvaigždės, bet ir laisvalaikiu aplankė labiausiai lankomas Londono vietas, tarp jų – ir karalienės rūmus. Parsivežtos dovanos iš Anglijos yra pačios brangiausios ir vertingiausios jo bei brolio sukauptoje gausioje kolekcijoje, kuri vos telpa spintoje.

Beje, Paulius, po pamokų daug laiko praleisdamas Ignalinos stadione vykstančiose treniruotėse, dar suspėja dalyvauti ir dailės studijos užsiėmimuose. Ir kaip jis visur suspėja? Pasak jo, jaunystėje ir jo tėtis mėgo žaisti futbolą. Bet tuo metu Ignalinoje dar nebuvo tokio trenerio, kaip T. Bernotas, o ir stigo normalios aikštelės, tad aukštų rezultatų pasiekti nepavyko.

Brolis ir sesuo neatsilieka

Nuo jaunųjų futbolo virtuozų neatsilieka ir vyriausias brolis bei jauniausioji sesutė. Vyriausias Mindaugas, kuris mokosi Ignalinos gimnazijos antroje klasėje, futbolu nesidomi. Jis baigęs Muzikos mokyklą, neretai užsėda ant dviračio, taip pat dalyvauja „Lelijėlės“ šokių kolektyve. Astos ir Rimanto Golubickų šeimoje jau spėjo pasireikšti ir pirmokė sesutė Samanta.

Jos hobis – piešimas, todėl ji noriai dalyvauja Moksleivių namų Dailės studijos vadovės Nijolės Trinkūnienės užsiėmimuose ir jau spėjo susilaukti gero įvertinimo. Samanta kartu su strigailiškiete Singrida Steponianaite dalyvavo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiui paminėti surengtame piešinių konkurse „Lietuva ir aš“, kur abi tapo jo laureatėmis ir buvo apdovanotos Švietimo ir mokslo ministro Pagyrimo raštais ir asmeninėmis dovanomis.


Šiame straipsnyje: Vilniaus regionasfutbolasšeima

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių